• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgen klimmen naar derde plaats na 4 foutloze rondes

  Wathelet bleef net als de andere Belgen foutloos.

  De Belgische ruiters liggen op medaillekoers op het EK. België bleef als enige land volledig foutloos op dag twee en springt daardoor van de 8e naar de 3e plaats in het landenklassement. Individueel staan er vier Belgen in de top 15.

  Belgisch kampioen Pieter Devos gaf als startruiter het goede voorbeeld op dag 2 in Zweden. Halverwege het parcours leek het nochtans fout te lopen toen zijn 13-jarig Belgisch Warmbloed Paard Espoir na het nemen van een steilsprong bijna door de benen zakte. Devos kon maar net in het zadel blijven, maar het duo herpakte zich goed en bereikte twee honderdsten voor de tijdslimiet foutloos de aankomst.

  Niels Bruynseels reed daarna met zijn 11-jarige merrie een perfecte rit en vervolgens bewees Jérôme Guery dat hij zich als invaller voorbeeldig voorbereid had op dit EK. Ook hij hield de nul op het scorebord. Gregory Wathelet bleef tenslotte met de 11-jarige merrie Coree niet achter en zorgde voor de vierde nul op rij.

  België was het enige van de 17 landen dat volledig foutloos bleef en dankzij die prestatie maken de Belgen een grote sprong in het klassement. Ook individueel komen de vier Belgen nog in aanmerking voor een medaille.

  Landenklassement na dag 2:

  1. Zweden -  8,21 strafpunten
  2. Zwitserland - 11,15
  3. België - 12,11
  3. Ierland - 12,11
  5. Italië - 15,25
   

  Individueel klassement na dag 2:

  1. Peder Fredricson (Zwe) - 0,00 strafpunten
  2. Marcus Ehning (Dui) - 0,59
  3. Luciana Diniz (Por) - 0,67
  4. Kevin Staut (Fra) - 0,91
  5. Martin Fuchs (Zwi) - 2,03
  10. Niels Bruynseels - 3,84
  11. Pieter Devos - 4,05
  13. Jérôme Guery - 4,22
  15. Gregory Wathelet - 4,65