• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht loot mooie, maar zware poule: PSG, Bayern München en Celtic

  Dit worden de tegenstanders van Anderlecht.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Dit worden de tegenstanders van Anderlecht.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Anderlecht weet waar het aan toe is in de groepsfase van de Champions League. In groep B moet de Belgische landskampioen het opnemen tegen de Duitse kampioen Bayern München, het PSG van Neymar en Schots kampioen Celtic.

  Na twee jaar afwezigheid mag Anderlecht opnieuw optreden op het grootste Europese toneel. De landskampioen zat in pot 3 tijdens de loting en wist dus dat het op papier zeker twee lastige tegenstanders zou ontmoeten.

  Die voorspelling kwam ook uit want Anderlecht belandde in groep B. In die poule zat op dat moment al Duits landskampioen Bayern München en PSG. Ook uit pot 4 had Anderlecht misschien op een makkelijkere tegenstander gehoopt, maar het werd Celtic.

  Bayern München was al vijf keer de eindwinnaar van de Champions League. De laatste keer was in 2013. PSG, de club van Rode Duivel Thomas Meunier, sneuvelde vorig seizoen in de achtste finales na een ongelooflijke comeback van Barcelona. Sindsdien snoepte de club met Neymar de smaakmaker van de Spanjaarden af en hebben ze van de Champions League een hoofddoel gemaakt.

  Anderlecht lijkt dus te zullen strijden met Celtic om de derde plaats in de poule. De ster bij de Schotse landskampioen is de Franse spits Moussa Dembélé. Er loopt met landgenoot Dedryck Boyata ook een bekend gezicht rond in Schotland.

  Chelsea-Belgen in groep des doods, Mertens tegen De Bruyne en Kompany

  Ook de andere groepen bieden affiches om van te smullen. Zo lijkt groep C de moeilijkste groep met debutant Qarabag dat Chelsea, Atletico en AS Roma treft. Heel veel Rode Duivels zullen elkaar dan ook tegenkomen. Met Batshuayi, Hazard en Courtois bij Chelsea, Carrasco bij Atletico en Nainggolan bij AS Roma. Voor Courtois wordt het een weerzien met zijn ex-club.

  Ook groep H oogt bijzonder mooi voor de voetbalfan. Vertonghen, Alderweireld en Dembélé moeten het met Tottenham opnemen tegen Real Madrid en Borussia Dortmund.

  In groep F is er een duel tussen het Napoli van Dries Mertens en het Manchester City van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne.

  Youri Tielemans (AS Monaco), Mignolet en Origi (Liverpool) en Lukaku en Fellaini (Manchester United) lijken in een haalbare groep te zitten.

  Loting groepsfase Champions League
  Groep AGroep BGroep CGroep D
  Benfica (Por)Bayern München (Dui)Chelsea (Eng)Juventus (Ita)
  Manchester United (Eng)PSG (Fra)Atletico Madrid (Spa)Barcelona (Spa)
  FC Bazel (Zwi)AnderlechtAS Roma (Ita)Olympiakos (Gri)
  CSKA Moskou (Rus)Celtic FC (Sch)Qarabag (Aze)Sporting Lissabon (Por)
      
  Groep EGroep FGroep GGroep H
  Spartak Moskou (Rus)Sjachtjor Donjetsk (Oek)AS Monaco (Fra)Real Madrid (Spa)
  Sevilla (Spa)Manchester City (Eng)FC Porto (Por)Borussia Dortmund (Dui)
  Liverpool (Eng)Napoli (Ita)Besiktas (Tur)Tottenham (Eng)
  Maribor (Svn)Feyenoord (Ned)RB Leipzig (Dui)APOEL Nicosia (Cyp)