• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  4 redenen waarom Froome de Vuelta wint, 4 redenen waarom Froome de Vuelta verliest

  Lachende Froome of mokkende Froome? Wat wordt het over 2 weken?

  Net als in de Tour de France lijkt Chris Froome met zijn Sky-brigade de Vuelta in zijn wurggreep te houden. Michel Wuyts en José De Cauwer leggen uit wat hem onklopbaar maakt, maar ook wat hem kwetsbaar maakt.

  4 redenen waarom Froome de Vuelta wint

  1. Hij is de sterkste renner
    
  2. Sky heeft opnieuw de sterkste ploeg

   In vergelijking met de Tour de France zijn er een paar nieuwe krachten bij, maar die imponeren ook nu weer, zoals bijvoorbeeld Moscon.
    
  3. De tijdrit in Logroño is op zijn lijf geschreven

   In die tijdrit zal Froome minstens 2 minuten wegrijden van zijn concurrenten, want dat zijn toch vooral lichtgewichten. De andere favorieten hebben in de eerste bergrit ook gevoeld: hoe kunnen we in godsnaam van deze Froome af geraken met het oog op de tijdrit?
    
  4. Hij is enorm gemotiveerd

   Froome werd al drie keer tweede in de Vuelta en dat is voor iemand van zijn niveau geweldig frustrerend.

  4 redenen waarom Froome de Vuelta verliest

  1. De vele steile aankomsten

   In het verleden is Froome zichzelf in de Vuelta een paar keer tegengekomen in die steile aankomsten. Hij ging er soms flink tegenaan, maar moest toch weer gaan zitten en werd nog voorbij gehold. Zo greep hij ook nog naast de bonificaties.
    
  2. Zijn vormcurve daalt, die van de concurrentie stijgt

   Froome is in de Tour vaak tot de limiet moeten gaan. Het zou kunnen dat zijn curve bergaf gaat in deze Vuelta, terwijl er enkele nieuwe jongens zijn waarbij de curve bergop gaat. Ik denk aan Nibali en Zakarin. Of aan Chaves, die in de Tour maar een halve of zelfs een kwart Chaves was.
    
  3. Slachtoffer van een tactisch steekspel

   Een ploeg als Orica kan met zijn 3 kopmannen (Chaves en de broers Yates) misschien gokken. Of er komt een alliantie tussen verschillende tegenstanders.
    
  4. Hij heeft geen back-up

   Als Froome een minder moment zou hebben, heeft Sky geen back-up achter de hand. Poels was in de eerste bergritten niet super. Al is het nu wel duidelijk: Poels zal in dienst moeten rijden van Froome en niet andersom.

  Conclusie: kans dat hij Vuelta wint is veel groter dan dat hij verliest

  We hebben echt moeten zoeken naar redenen die Froome eventueel de das zouden kunnen omdoen. Het is echt moeilijk om de minpunten voor de Brit te vinden. De kans dat hij de Vuelta wint is dan ook veel groter dan dat hij verliest.