• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zondag naar AA Gent-Anderlecht? Breng dan je rode kaart mee

  Gent-speler Gigot werd tegen Moeskroen van het veld gestuurd.

  Enkele supporters van AA Gent willen hun ongenoegen uiten over wat ze zelf "het amateurisme van de voetbalbond" noemen. Op Facebook roepen ze de andere fans op om zondag een rode kaart naar de Ghelamco Arena mee te brengen.

  AA Gent heeft zijn start in de Belgische competitie gemist. Met 1 op 12 staat het pas op de voorlaatste plaats in het klassement. Maar na de nieuwe nederlaag tegen Moeskroen vorige zondag viseerde coach Hein Vanhaezebrouck onder meer de arbitrage.

  Een omstreden rode kaart voor Samuel Gigot was een doorn in het oog van de Gentse trainer. "Het mag wel eens stoppen", zei Vanhaezebrouck zondag. "Ik zou al blij zijn als er eens normale beslissingen genomen zouden worden."

  Enkele Gent-supporters lijken de visie van hun coach te volgen en plannen komende zondag een "ludieke actie" tegen Anderlecht. "We brengen een rood blad papier mee als rode kaart en we steken die omhoog tijdens de openingshymne. Dit om ons ongenoegen te tonen naar aanleiding van het amateurisme van de voetbalbond", luidt de oproep op Facebook.