• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zieke Degenkolb stapt uit de Vuelta: "Ik ben zeer gefrustreerd"

  Degenkolb moet de Vuelta al verlaten.

  Na vier ritten moet John Degenkolb de Ronde van Spanje al verlaten. De Duitser van Trek-Segafredo is ziek. "Ik had nog nooit moeten opgeven in een grote ronde. Ik ben ontzettend ontgoocheld dat ik de Vuelta moet verlaten", zegt de Duitser.

  "Als je niet kunt ademen, dan kun je niet doorgaan"

  Trek-kopman Alberto Contador liet al optekenen dat hij zich ziek voelt en met John Degenkolb is er een nieuw slachtoffer bij de Amerikaanse formatie. De Duitser kampt met bronchitis en gooit de handdoek in de ring.

  "Ik had nog nooit moeten opgeven in een grote ronde. Ik ben dus ontzettend ontgoocheld dat ik de Vuelta moet verlaten", legt Degenkolb uit.

  "Mijn vorm was goed en ik had twee doelen: een rit winnen en Alberto aan een goed resultaat helpen. Maar twee dagen geleden werd ik ziek. Ik heb de afgelopen dagen gevochten. Maar als je niet kunt ademen, dan is het onmogelijk om door te gaan."

  "Het seizoen is nog niet voorbij"

  Voor John Degenkolb dreigt 2017 dus weer een jaar te worden om snel te vergeten. "Ik ben erg gefrustreerd. Ik begon goed aan het seizoen met enkele top 10-plaatsen in de klassiekers, maar daarna ging het nooit zoals ik gehoopt en verwacht had. Maar mijn gezondheid komt op de eerste plaats en het seizoen is nog niet voorbij."