• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vansteenkiste verruilt Antwerp voor Roda JC

  Vansteenkiste tekende een contract voor 1 seizoen.

  Er zal dit seizoen nog een extra Belg in de Eredivisie voetballen. Jannes Vansteenkiste verlaat Antwerp en tekent een contract voor één seizoen bij Roda JC met de optie voor nog een jaar. "Nu hebben we meer opties in onze achterste linie", vertelt technisch directeur Harm van Veldhoven.

  De 24-jarige Vansteenkiste is een jeugdproduct van Club Brugge. In 2013 maakte de verdediger de overstap naar Antwerp. Daar speelde hij 90 matchen.

  Dit seizoen kwam hij nog 79 minuten in actie op de openingsspeeldag tegen Anderlecht, maar daarna kreeg hij geen speelminuten meer van coach Bölöni.

  Nu kiest hij dus voor een avontuur in Nederland. "We waren nog op zoek naar een linksbenige verdediger en we zijn blij dat we die met Vansteenkiste gevonden hebben", aldus Harm van Veldhoven. "Hierdoor hebben we meer mogelijkheden in onze achterste linie."