• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne: "Hopelijk regent het zondag, dan hebben we een kans"

  Stoffel Vandoorne kijkt uit naar de Grote Prijs in eigen land.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Terwijl wij hopen dat de zomer nog eventjes blijft duren, hoopt Stoffel Vandoorne vurig op regen. "Dit circuit ligt onze auto eigenlijk niet", vertelt hij voor de Grote Prijs op Spa-Francorchamps. "Het podium is normaal onmogelijk voor ons team. Slecht weer zou in ons voordeel zijn."

  "Wereldkampioen? Hopelijk komt dat op een dag uit"

  McLaren kondigde vandaag aan dat Stoffel Vandoorne ook volgend seizoen zijn F1-zitje mag houden. "Voor mij was dat geen verrassing want ik had een meerjarig contract bij het team", vertelt hij aan Sporza. "Maar het is wel leuk om te weten dat de teambazen vertrouwen hebben in mijn capaciteiten."

  En dat vertrouwen is groot want het team noemt Vandoorne een toekomstige wereldkampioen. "Hopelijk kan dat op een dag waarheid worden. Op dit moment zijn de resultaten vooral door technische mankementen niet al te best, maar alle ingrediënten zijn aanwezig om in de toekomst wel succesvol te zijn. Hopelijk kan ik volgend seizoen al een stap voorwaarts zetten."

  "Het gaat alleszins in stijgende lijn. Na een moeilijke start hebben we veel progressie gemaakt. De laatste races waren positief, zeker voor mezelf ten opzichte van Alonso."

  "Als we punten kunnen sprokkelen, is het weekend geslaagd"

  Dit weekend rijdt Vandoorne in eigen land. "Het is een speciaal weekend voor mij. Er zullen veel fans zijn en ook veel vrienden en familie. Maar ik voel geen extra druk. Ik ben een rustige persoon en ik weet hoe ik hier mee om moet gaan."

  Wat verwacht hij op sportief vlak van de race in Spa? "Dat is moeilijk te voorspellen. Theoretisch gezien ligt dit circuit onze auto niet. Het vraagt veel van de motor en dat is niet ons sterkste punt."

  De weersomstandigheden kunnen een grote rol spelen. "Zal het regenen tussen 14 uur en 16 uur? Dat zou perfect zijn. In zulke omstandigheden kan je het verschil maken, ook als rijder. Onze auto is goed in de bochten, met veel downforce. Dan kunnen we spelen met onze strategie. Als het regent, hebben we een kans."

  "Het podium is normaal onmogelijk voor ons team. Dan zou er vooraan al heel veel moeten mislopen. Als we punten kunnen sprokkelen, is het zeker een geslaagd weekend."