• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rooney houdt zijn carrière als international voor bekeken

  Wayne Rooney zegt het interlandvoetbal vaarwel.

  Wayne Rooney (31) heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Engelse nationale ploeg gespeeld. De Everton-spits, goed voor 53 goals in 119 matchen, kondigt zijn afscheid aan. "Ik wil al mijn energie in mijn nieuw avontuur bij Everton stoppen."

  Wayne Rooney werd deze week opgeroepen door bondscoach Gareth Southgate voor de WK-kwalificatiematchen van Engeland tegen Malta en Slovakije, maar de spits van Everton bedankte voor die eer.

  "Opgeroepen worden voor de nationale ploeg is altijd een grote eer, maar ik voel dat mijn tijd voorbij is. Het was fantastisch dat de bondscoach me deze week opbelde. Ik heb er lang over nagedacht en ik heb het besproken met mijn familie, mijn manager en met de club."

  "Het was moeilijk om Manchester United te verlaten, maar het was de juiste keuze om weer voor Everton te kiezen. Ik wil dan ook al mijn energie stoppen in dat avontuur. Ik heb Gareth Southgate uiteindelijk laten weten dat ik zou stoppen als international. Ik wil iedereen bedanken die me geholpen heeft bij Engeland."

  "Ik blijf voor altijd een passionele supporter. Een van de weinige dingen waar ik spijt van heb, is dat ik met Engeland geen successen heb kunnen boeken op een groot toernooi. Hopelijk kunnen de jonge spelers dat wel waarmaken. Die droom zal ooit werkelijkheid worden en dan zal ik erbij zijn, als supporter of in een andere rol."

  "Spelen voor Engeland was een droom die werkelijkheid werd"

  Rooney is de veldspeler met de meeste caps voor Engeland: