• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luypaert: "Als je niet op niveau speelt, krijg je op je doos"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Red Lions hebben al het goeie van tegen Nederland niet kunnen herhalen tegen Spanje. Integendeel. "We waren niet scherp genoeg. Het was een nonwedstrijd van ons", stelden Thomas Briels en Loïck Luypaert vast. België had genoeg aan een punt voor groepswinst en Engeland als tegenstander in de halve finales. Dat wordt nu wellicht Duitsland, omdat Nederland Oostenrijk wel met ruime cijfers denkt te kunnen verslaan.

  Luypaert: "We speelden niet eens op 80 procent"

  Luypaert pepte voor de match zijn collega's op om snel het verschil te maken en"die mannen van het kastje naar de muur te spelen". Maar dat liep even anders: de Belgen misten snelheid en grinta en Spanje won met 0-2.

  "Wat er goed ging? Dat is een moeilijke vraag. We hebben veel geprobeerd, maar de scherpte was er net niet en dan krijg je zo'n nonwedstrijd."

  "Het was te vergelijken met de match tegen Nieuw-Zeeland in Rio, toen we ook al geplaatst waren voor de kwartfinale. Vandaag bleek het moeilijker dan toen."

  "We hebben geprobeerd het beste van onszelf te geven, maar het was gewoon niet goed genoeg. En dan krijg je op je doos. Zo werkt dat in het internationale hockey. Als wij niet op ons niveau spelen - of zelfs niet op 80 procent zoals vandaag - dan geraken we er niet.

  "De voeten moeten terug op de grond en onze taak is duidelijk: focussen en weer aan het toernooi beginnen, want dit was niet goed."

  Briels: "Had me mijn verjaardag anders voorgesteld"

  Aanvoerder Thomas Briels werd vandaag 30. "Ik had me mijn verjaardag anders voorgesteld. Ik ben een beetje teleurgesteld, maar het is wat het is. We moeten ons nu concentreren op de halve finale."

  "Ik denk dat we te weinig energie hadden, vooral in de eerste helft. We wisten dat we al geplaatst waren voor de halve finales en dan is die laatste poulewedstrijd altijd moeilijk. We hebben dat 10 keer tegen elkaar gezegd en we waren ons daar heel bewust van. Ik dacht echt wel dat iedereen scherp zou zijn, maar op een of andere manier was Spanje scherper dan ons. Ik vind het moeilijk te verklaren en een beetje jammer."

  "Onze tweede helft was wel beter, maar Spanje maakte de ruimtes klein, verdedigde goed en maakte twee counters knap af. We moeten er ook niet te zwaar aan tillen. We waren al gekwalificeerd. Nu moeten we weer de volle focus pakken, hopelijk wordt het in de halve finale weer zoals tegen Nederland."