• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Baugnies neemt voor derde jaar op rij bloemen mee naar huis in Overijse

  Het podium van de Druivenkoers.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Druivenkoers is een wedstrijd die op het lijf geschreven staat van Jérôme Baugnies (Team Wanty-Gobert). Onze landgenoot won de koers in Overijse al voor het derde jaar op rij. Hij was in de sprint sneller dan de Noor Jansen en zijn ploegmaat Xandro Meurisse.

  Vrij snel na de start reden vijf renners weg van het peloton. Jordi Van Dingenen was de enige landgenoot in een kopgroep die een bonus verzamelde van bijna 9 minuten.

  In de plaatselijke ronden overleefden Van Dingenen, Lowley-Williams en Elliott het langst. Met nog 51 kilometer voor de boeg ging Elliott alleen op avontuur, maar de Canadees was er net als de andere vluchters wat verderop aan voor de moeite.

  De laatste beklimming van de Schavei leverde een spervuur van aanvalsprikjes op. Een omvangrijke kopgroep mocht sprinten richting het Stationsplein. Jérôme Baugnies pakte uiteindelijk de bloemen. Het is zijn eerste zege van het seizoen.

  Baugnies: "Met deze vorm doe ik in Brabantse Pijl mee voor top vijf"

  "Het was echt een moeilijke finale", vertelt Baugnies na zijn derde overwinning. "In de laatste kilometer geloofde ik er niet echt meer in. Er zaten nog rappe mannen bij. Het is mooi om hier te winnen, en op een volledig andere manier dan vorig jaar."

  "Waarom deze koers me zo goed ligt? Het is echt een intensief parcours. Je hebt weinig tijd om te recupereren. De Schavei ligt me ook echt. Je kan er met veel kracht naar boven rijden."

  "Als ik deze vorm eens zou hebben in het voorjaar, zou ik in de Brabantse Pijl bijvoorbeeld meedoen voor de top 5. Daar ben ik zeker van. Maar het zit gewoon in mijn bloed, pas vanaf mei word ik beter. Ik ben 30 jaar dus ik zal niet meer veranderen."

  Uitslag Druivenkoers:

  1. Jerome Baugnies - 196km in 4u54'25"
  2. Amund Grondahl Jansen (Noo) - allen z.t.
  3. Xandro Meurisse
  4. Justin Jules (Fra)
  5. Huub Duijn (Ned)
  6. Markus Hoelgaard (Noo)
  7. Preben Van Hecke
  8. Julien Mortier
  9. Victor Campenaerts
  10. Jasper Hamelink (Ned)

  Bekijk de sprint voor de overwinning:

  Video player inladen ...