• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Toekomstig wereldkampioen" Vandoorne rijdt ook in 2018 bij McLaren

  Stoffel Vandoorne krijgt goed nieuws.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Stoffel Vandoorne (25) is ook volgend seizoen zeker van zijn zitje in de Formule 1. Zijn team McLaren kondigde dat nieuws enkele dagen voor de GP van België aan. "Het was altijd ons plan om Stoffel meerdere jaren voor ons te laten racen."

  Vandoorne: "Ik ben zeer blij"

  McLaren Honda laat weten dat Stoffel Vandoorne "zoals gepland" ook in 2018 voor het team zal racen. "Ik ben erg blij dat McLaren dit nieuws officieel maakt", reageert de West-Vlaming, die zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 afwerkt.

  "Ik kan me in het tweede deel van dit seizoen volledig focussen op mijn job: het maximum uit mijn wagen krijgen."

  Vandoorne bedankt in het persbericht zijn team en de staf. Ook ploegmaat Fernando Alonso krijgt lof. "Hij is een briljante rijder en is een uitstekende ploegmaat."

  "Stoffel wordt steeds beter"

  Ook de grote bazen bij McLaren laten hun licht schijnen over het nieuws van Vandoorne. "We hadden vorig jaar al aangegeven dat Stoffel in ons plan meerdere jaren voor ons zou racen. Dat plan is niet veranderd", geeft racing director Eric Boullier aan.

  "Zoals alle nieuwkomers moest Stoffel veel leren in het eerste deel van dit seizoen, maar we hebben veel vertrouwen in hem. Hij wordt steeds beter."

  "Zijn ploegmaat is een stevige opponent, maar het talent en de ambitie van Stoffel verzekeren ons dat hij bij ons veel succes zal boeken."

  "Stoffel zit op de juiste plaats om hier zijn eerste zege te boeken"

  Zak Brown, uitvoerend directeur bij McLaren, gaat nog een stapje verder in zijn lofrede. "Stoffel is een geweldig talent, zelfs een toekomstige wereldkampioen in deze sport. Daarom heb ik er altijd keihard op aangedrongen dat hij voor meerdere jaren bij ons zou racen."

  Wat na 2018? Brown wil geen details geven, maar geeft toch een duidelijke hint. "Toen Stoffel bij ons tekende, was het ons doel om hem vele jaren in ons team te hebben. Dat blijft onze intentie."

  "We kennen het potentieel van Stoffel. We kunnen en zullen weer GP's winnen. Stoffel zit hier op de juiste plaats om zijn eerste zege te boeken."

  Eerste punt in Hongarije

  Stoffel Vandoorne debuteerde vorig seizoen in de Formule 1. In de GP van Bahrein werd hij als invaller meteen 10e.

  De start van dit seizoen verliep rampzalig voor Vandoorne, die door de zwakke Honda-motor zijn kansen niet volledig kon verdedigen.

  In de laatste races voor de zomerstop kon Vandoorne betere resultaten voorleggen. In Hongarije sprokkelde hij met een 10e plaats zijn eerste punt.