• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wit-Russen plegen coup in 5e rit van de Ronde van de Toekomst

  Vasili Strokav en Patrick Gamper verdeelden de buit in de rit naar Amboise.

  Vasili Strokav heeft de 5e rit in de Ronde van de Toekomst gewonnen. Hij versloeg de Oostenrijker Patrick Gamper, die wel de nieuwe leider wordt. Het peloton kwam bijna 4 minuten na de winnaar over de finish.

  Al vroeg in de wedstrijd trokken met Strokav en Volkav twee Wit-Russen op avontuur. Zij kregen het gezelschap van Gamper. Het peloton had na enkele snelle etappes er duidelijk wat minder zin in en de voorsprong liep snel op tot 6 minuten.

  Het sein voor twee renners om een tegenaanval op te zetten vanuit het peloton. De poging van de Portugees José Fernandes en de Fransman Thibault Guernalec zou echter niet ver reiken. Wel brak achter hen het peloton in stukken en was de organisatie in de achtervolging niet goed genoeg.

  Hierdoor zakte de voorsprong te traag. De winnaar zat vooraan. De Wit-Russen speelden het ploegenspel perfect. Finaal zou Strokav ontsnappen met Gamper en zou de Wit-Rus aan het langste eind trekken. Gamper is nu wel riant leider.

  Uitslag rit 5

  1. Vasili Strokav (WRu) - 157 km in 3u50'50"
  2. Patrick Gamper (Oos) - zelfde tijd
  3. Ilja Volkav (WRu) op 13"
  4. Kristoffer Halvorsen (Noo) - 3'49"
  5. Alvaro José Hodeg (Col) - z.t.
  6. Konrad Gessner (Dui)
  7. Oliver Wood (GBr)
  8. Alan Banaszek (Pol)
  9. Oeladzimir Garachavik (WRu)
  10. Neilson Powless (VS)

  Alle Belgen eindigden veilig in het peloton.

  Stand na rit 5

  1. Patrick Gamper (Oos) - 16u39'50"
  2. Ilja Volkav (WRu) op 1'23"
  3. Kasper Asgreen (Den) - 3'45"
  4. Christopher Lawless (GBr) - 3'47"
  5. Kristoffer Halvorsen (Noo) - 3'49"
  6. Alvaro José Hodeg (Col) - z.t.
  7. Alan Banaszek (Pol)
  8. Simon Guglielmi (Fra)
  9. Neilson Powless (VS)
  10. Joris Nieuwenhuis (Ned)