• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Geniet van de beste reddingen van Vincent "De Muur" Vanasch

  Vincent Vanasch heerst in zijn doelgebied.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Vincent Vanasch had een groot aandeel in de klinkende overwinning van de Red Lions tegen Oranje op het EK hockey (5-0). Met de ene redding na de andere hield de goalie gisteren de 0 op het bord. "Dit was echt een klassewedstrijd van mezelf en van België", reageert hij met een brede glimlach.

  🎞 Bekijk hieronder de sterke prestatie van Vanasch

  Video player inladen ...

  Vanasch: "Echt een klassewedstrijd"

  "Dit was echt een klassewedstrijd van mezelf en van België", reageert Vincent Vanasch met een brede glimlach voor onze camera. "Ik heb enkele goeie saves gemaakt. Mijn ploegmaats scoorden uit elke actie."

  "Het was echt mooi om in een stadion vol Oranjefans te winnen met 5-0. Dit was natuurlijk maar een wedstrijd in de groepsfase. We moeten nog 3 keer winnen."

  Dankzij de klinkende zege tegen Nederland hebben de Belgen zich al verzekerd van een plaats in de halve finales. Woensdag spelen ze tegen Spanje nog een laatste groepswedstrijd.

  Vanasch: "Dat wordt een voorbereiding voor de halve finales. We moeten scherp en geconcentreerd blijven spelen."

  Video player inladen ...

  Bondscoach: "Een van de beste doelmannen ter wereld"

  Ook Shane McLeod was in zijn nopjes met de prestatie van Vincent Vanasch. "Hij heeft een uitmuntende wedstrijd gekeept, echt voortreffelijk", vindt de bondscoach. "Momenteel is hij een van de beste doelmannen ter wereld.

  "Nederland zal wel leren uit deze wedstrijd. Ze hebben een clevere omkadering. De volgende wedstrijd zullen we nog beter moeten spelen om ze voor te blijven."

  "We mogen deze zege vieren, maar wel met onze voetjes op de grond."

  Video player inladen ...