• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vader Brecel: "Eindelijk schudt Luca het imago van eeuwig talent van zich af"

  Carlo Brecel begeleidt zijn zoon al vanaf jonge leeftijd op het snookercircuit.

  Luca Brecel heeft zich op het China Championship bij de groten van het snooker geschaard. Vader Carlo is trots als een pauw. "Ik ben zo blij voor hem. Hij moest gewoon wat meer in zichzelf geloven en dat doet hij nu."

  "Dit zat er ooit eens aan te komen", zegt Carlo Brecel. "Ik ben zo blij voor hem. Ik was er zelf niet bij, omdat ik het te druk heb met mijn werk. Misschien moet ik in de toekomst maar wat vaker thuisblijven (lacht)."

  "In zo'n finale verwacht je altijd het beste, maar door de enorme druk is het meestal wat minder. Dat is begrijpelijk. Maar bij momenten heb ik toch mooi snooker gezien."

  "Door zijn overwinning schuift hij op in de ranking, tot in de top 16. Hierdoor worden hem een aantal toernooien in de schoot geworpen. Het is zelfs mogelijk dat hij in januari aan de prestigieuze Masters mag deelnemen. Dat is fantastisch voor hem."

  "Die top 16 is eigenlijk altijd het doel geweest. Afgelopen seizoen was het wat minder door omstandigheden. Maar Luca moet in zichzelf geloven en dat doet hij nu. Eindelijk heeft hij zijn imago van eeuwig talent van zich kunnen afschudden."

  "In België zijn de sponsors nog altijd niet wakker geschoten"

  Na zijn overwinning kreeg Luca Brecel een levensgrote cheque van 150.000 pond in zijn handen gestopt. Het is dus ook een financiële meevaller. "Maar geld is niet zo belangrijk, wel die punten", zegt vader Carlo.

  "Luca moet zichzelf trouwens nog altijd bedruipen. Hij heeft geen sponsors. In België zijn ze nog altijd niet wakker geschoten. Terwijl ik vind dat hij hier toch voor beloond zou moeten worden? Maar ze doen wat ze willen natuurlijk."