Moreels gaat er meteen uit op WK badminton, Dierickx/Golinski stoten door

    Het WK badminton is in Glasgow in Schotland.

    Fiftyfifty is de balans van de Belgen op de eerste dag van het WK badminton in Glasgow. Maxime Moreels verloor in de eerste ronde, Matijs Dierickx en Freek Golinski gaan door in het mannen dubbel. Zij zijn de enige Belgen in Schotland.

    Maxime Moreels wist bij de loting al dat het moeilijk zou worden: als nummer 89 van de wereld kreeg hij de nummer 9 tegenover zich. Ka Long Angus Ng uit Hongkong haalde het simpel met 21-9, 21-12.

    Matijs Dierickx en Freek Golinski overleefden de eerste ronde wel. Tegen een duo uit Mauritius werd het 21-16, 10-21, 21-18. In de volgende ronde wachten de Chinezen Huang en Wang, de 13e reekshoofden, voor de kwartfinalisten van het EK.