• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Is dit reden voor transfer Neymar? "Als je zo blijft leven, eindig je als Ronaldinho"

  Is er een parallel te trekken tussen Ronaldinho en Neymar?

  Neymar maakte afgelopen weekend een weergaloze indruk bij zijn debuut in het Parc des Princes in Parijs met twee goals, twee assists en een afgedwongen penalty. De voetbalwereld is onder de indruk. "Het is echt een superatleet." Maar waarom ging hij nu precies weg bij Barcelona?

  "Het was misschien maar tegen Toulouse, maar alles wat hij doet is mooi"

  De match van Neymar was een van de momenten van de week in Extra Time. "Alles wat hij doet is even mooi. Het is net Federer. Daar kijk ik graag naar, al die kleine tikjes", had Mulder veel lof voor de Braziliaan.

  "Ik weet het, het was maar tegen Toulouse. Maar hij is fenomenaal. Razendsnelle voeten. Hij maakte de tegenstander soms belachelijk, maar als je dat kan, doen."

  Geniet nog eens van de acties van Neymar tegen Toulouse:

  Ruzie met Unzué over zijn levensstijl

  Maar de opmerkelijke transfer van Barcelona naar PSG blijft intrigeren. "Waarom is hij weggegaan uit Barcelona? Dat kan toch niet alleen voor het geld zijn? Die sentimentele afscheidsbrieven aan Messi, ik vertrouw het niet echt. Messi gunde hem niet één balletje, niet één vrijschop. Ik schreeuwde om Neymar, maar hij mocht niet."

  Filip Joos ziet nog een andere reden. "Hij zou vorig seizoen op training ruzie gemaakt hebben met Unzué, de assistent van Luis Enrique. Hij zou gezegd hebben: "Als je zo blijft leven eindig je als Ronaldinho". En die is in Parijs begonnen, dus misschien..."

  "En het is niet zo. Neymar is een superatleet. Hij wordt overal naartoe gesleurd, maar hij blijft goed spelen. Ik zou hem 's middags naar zijn boot in Saint-Tropez laten gaan en 's avonds laten spelen."