• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geschillencommissie schorst Orlando Sa 3 speeldagen voor natrappen

  Orlando Sa ging over de schreef tegen STVV.

  De Geschillencommissie wil Standard-aanvaller Orlando Sa drie matchen aan de kant houden. De club gaat in beroep tegen de beslissing.

  In de match tegen STVV maakte Orlando Sa een soort hoefslag naar Steven De Petter. Ref Boucaut had dit niet gezien, maar de videoref trok aan de alarmbel en zo kreeg de Portugees alsnog rood.

  De Geschillencommissie heeft Sa nu 3 matchen geschorst voor die actie. Hij krijgt ook een boete van 1.200 euro. Standard gaat in beroep, maar als dit niets uithaalt, mist Sa de matchen tegen Club Brugge (27/08), Charleroi (10/09) en Eupen (16/09).

  Omdat het Referee Department de beelden die de videoref heeft geraadpleegd niet wou vrijgeven, vroeg Standard aan de Geschillencommissie om zichzelf onbevoegd te verklaren. Maar die deed dat dus niet. Standard stapte om diezelfde reden wel al naar het Bureau Arbitrage van de KBVB "om de zaak uit te klaren".