• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De voorgangers van Decarli: Milicevic, Matic, Subotic, ...

  V.l.n.r.: Danijel Subotic, Danijel Milicevic en Mijat Maric.

  Club Brugge-aanwinst Saulo Decarli is de 9e Zwitser in 20 jaar die in ons land komt voetballen. Kent u de 8 anderen? Wij zetten ze voor u op een rij.

  1. Danijel Milicevic (AA Gent)

  Danijel Milicevic speelt al bijna 10 jaar op ons land. In 2008 kwam de middenvelder aan in Eupen, daarna verhuisde hij naar Charleroi (2011).

  Sinds 2014 verdedigt Milicevic de kleuren van AA Gent. Twee seizoenen terug maakte hij deel uit van de kampioenenploeg.

  Kleine kanttekening: Milicevic is geboren en opgegroeid in Zwitserland, maar vorig jaar koos hij voor de nationale ploeg van Bosnië en Herzegovina.

  2. Mijat Maric (Lokeren)

  Ook Mijat Maric voetbalt al een tijd in ons land. Ook hij kwam via Eupen in onze competitie terecht.

  In 2009 en 2010 voetbalde Maric voor de club uit de Oostkantons. Sinds 2011 is hij een vaste waarde in de verdediging van Lokeren. In 2012 en 2014 won Maric de Beker van België onder Peter Maes.

  3. Mario Cantaluppi (ex-STVV)

  Mario Cantaluppi speelde in de nadagen van zijn carrière voor STVV. Tussen 2008 en 2010 was de verdedigende speler goed voor 6 doelpunten. Intussen is de 43-jarige Zwitser gestopt met voetballen.

  4. Danijel Subotic (ex-Zulte Waregem)

  In het seizoen 2008-2009 leende Zulte Waregem aanvaller Danijel Subotic van de Engelse club Portsmouth. In december 2008 bezorgde hij de club een zege op Standard (1-2). Anno 2017 voetbalt Subotic in Zuid-Korea.

  5. Karim Rossi (ex-Zulte Waregem)

  Karim Rossi is een 23-jarige Zwitser die 2 jaar geleden zijn carrière op het hoogste niveau begon bij Zulte Waregem. De aanvaller scoorde 4 keer in het shirt van Essevee, dat hem huurde van de Engelse club Hull City. Momenteel is Rossi op zoek naar een club.

  6. Jean-Pierre La Placa (ex-Bergen)

  In Bergen stond begein jaren 2000 ene Jean-Pierre La Placa in de aanval. De Zwitser was in 53 wedstrijden eersteklassematchen goed voor 9 doelpunten 11 assists. 

  Na zijn tijd in Bergen ging La Placa aan de slag in de lagere klassen in ons land. In 2009 zette de aanvaller een punt achter zijn carrière bij URS Centre.

  7. Nassim Ben Khalifa (ex-KV Mechelen)

  In 2016 speelde Nassim Ben Khalifa enkele wedstrijden Achter de Kazerne. KV Mechelen huurde de aanvallende middenvelder van de Turkse club Eskisehirspor. Op dit moment voetbalt hij weer in Zwitserland.

   

  8. Daniel Panizzolo (ex-Eupen)

  Daniel Panizzolo speelde in het seizoen 2010-2011 voor Eupen. Daarna zette de verdediger zijn carrière voort in eigen land.