• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Controversiële Kroatische voetbalbobo Mamic neergeschoten in Bosnië

  Zdravko Mamic is gevreesd en gehaat in het Kroatische voetbal.

  Zdravko Mamic, geen onbesproken bobo in het Kroatische voetbal, is neergeschoten in Tomislavgrad, in Bosnië. Mamic liep een schotwonde in zijn been op, maar mocht ondertussen al het ziekenhuis verlaten. Dat meldt de Kroatische staatstelevisie HRT. De politie is op zoek naar twee vermoedelijke daders.

  Volgens de Bosnische media woonde de 58-jarige Mamic een herdenkingsdienst bij voor zijn vader op een kerkhof bij de stad Tomislavgrad, waar zijn familie van afkomstig is, toen twee schutters op hem vuurden vanuit een nabijgelegen bos.

  Mamic, die bekend staat voor zijn opvliegende temperament, staat momenteel terecht voor een grote fraudezaak met Kroatische voetbaltransfers. De oud-voorzitter van Dinamo Zagreb zou onder meer gesjoemeld hebben bij de transfers van Luka Modric (Real Madrid) en Dejan Lovren (Liverpool).

  Samen met zijn broer en twee anderen wordt hij ervan verdacht 15 miljoen euro te hebben achterovergeslagen, waarbij de fiscus 1,6 miljoen euro misliep.

  Mamic, gevreesd in Kroatië

  Zdravko Mamic is een gevreesd en gehaat personage in het Kroatische voetbal. Verschillende supporters beschuldigen hem ervan een putsch te hebben gepleegd bij de bond, waar ex-aanvaller Davor Suker als bondsvoorzitter een marionet van Mamic zou zijn.