• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voorzitter AA Gent: "We leggen de schuld niet bij de trainer"

  "Hein Vanhaezebrouck heeft AA Gent op de kaart gezet. Dat vergeet je niet zomaar."

  Met 1 op 12 zit AA Gent in een moeilijke periode. "Het is aan iedereen samen om die situatie op te lossen", vindt voorzitter Ivan De Witte, die het niet over een crisis wil hebben.

  "Moeilijkste periode onder Vanhaezebrouck"

  Het zit AA Gent niet mee. In Europa doet de club al niet meer mee, in de competitie staat het op de voorlaatste plaats met 1 op 12.

  "Het woord crisis gebruik ik niet graag", reageert voorzitter Ivan De Witte bij Sporza. "We zitten in een moeilijke periode, de moeilijkste periode die we meemaken sinds Hein Vanhaezebrouck hier trainer is."

  "Nu is het aan iedereen samen - de trainer en het bestuur - om deze situatie op te lossen. Eind vorig jaar kenden we ook een moeilijke periode. Daar zijn we ook uitgekomen."

  "1 of 2 versterkingen"

  "Dit is een andere situatie", gaat Ivan De Witte voort. "Toen kwam de wintermercato eraan, nu zitten we aan het einde van de transferperiode. We kunnen nog iets doen, maar niet veel."

  "Er zullen nog 1 of 2 versterkingen volgen. Die hadden we al gepland voor de wedstrijd in Moeskroen. Ik ben ook overtuigd dat we over voldoende talent beschikken om de situatie om te keren."

  "Leggen schuld niet bij trainer"

  De status van de coach heeft geen deuk gekregen binnen de club. "Hein Vanhaezebrouck heeft ons al geweldig veel diensten bewezen. Hij heeft AA Gent op de kaart gezet in België en Europa", reageert Ivan De Witte. "Met mooi en goed voetbal heeft hij de club op een ander niveau gebracht. Dat vergeet je niet zomaar."

  "We willen zeker niet eenzijdig de schuld bij de trainer leggen. Dat is te gemakkelijk. Er spelen heel wat factoren. We zijn met z'n allen in een situatie beland die we nog niet gekend hebben onder Vanhaezebrouck. Dat leidt me tot de verantwoordelijkheid van een bestuurder en een voorzitter."

  "Nu moeten we samen het schip weer op koers brengen", zegt Ivan De Witte. "De oorzaken van onze nederlagen hebben niet alleen een sportieve oorzaak. Daarom mag het bestuur en de voorzitter niet afzijdig blijven. Dat zal ik ook niet doen."

  "Verliezen samenhang in de ploeg"

  Wat is het probleem op het veld? "We kunnen er niet naast kijken dat we al 2 keer niet gediend zijn door de arbitrage", reageert De Witte.

  "We willen ons daar niet achter wegsteken. Waarschijnlijk is er meer aan de hand. We hebben spelers die niet goed met de druk van de tegenstanders om kunnen. Laag verdedigen moeten we beter onder de knie krijgen."

  "We spelen van nature naar voren, maar als de tegenstander dat goed afblokt, verliezen we de samenhang in de ploeg. Daar moeten we aan werken."

  "Pittige match tegen Anderlecht"

  "Schuldigen zoeken helpt ons niet vooruit. We moeten de krachten bundelen. Samen gaan we met veel energie de wedstrijd tegen Anderlecht tegemoet", vertelt Ivan De Witte nog.

  "Dat is toevallig een wedstrijd tegen een club die ook iets recht te zetten heeft. Het wordt een pittige match met veel fightingspirit."

  "Voetbal is een speciale materie. Een overwinning zou ons al erg ver kunnen brengen", besluit De Witte.

  "Constructief gesprek gehad"

  De communicatie van de coach in de pers deed de voorbije dagen de wenkbrauwen fronsen in Gent. "Zaterdag hebben Michel Louwagie, de trainer en ik een heel goed gesprek gehad. Zeer constructief", vertelt de voorzitter. "We hebben afgesproken om alles intern te houden. Daar ga ik me ook aan houden."