• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Damme: "Kijk er enorm naar uit om voor Antwerpsupporters te spelen"

  Jelle Van Damme in Antwerpshirt: "Ik ben puur op mijn gevoel afgegaan."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Jelle Van Damme in Antwerpshirt: "Ik ben puur op mijn gevoel afgegaan."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Het is officieel: Jelle Van Damme speelt de komende twee seizoenen voor Antwerp. "Een fantastische club met fantastische supporters in een mooie stad", vertelt de 33-jarige verdediger op RAFC TV.

  "Luciano is belangrijk figuur geweest"

  Antwerp heeft vanavond de inkomende transfer van Jelle Van Damme officieel bekendgemaakt. De ex-verdediger van GBA, Anderlecht en Standard tekent voor twee seizoenen op de Bosuil.

  "Ik heb om enkele redenen voor Antwerp gekozen", vertelt Van Damme voor de camera van de club. "Eén: Luciano (D' Onofrio, sportief leider bij Antwerp, red.) is een belangrijk figuur geweest. Het klikt al lang tussen ons."

  "Twee: Ik kon me ook erg goed vinden in het project. Ze zijn echt van plan om een kandidaat voor Play-off I te worden. En drie: het is gewoon een fantastische club, met fantastische supporters in een mooie stad."

  "Vrienden van mij zijn supporter van Antwerp. Ik kijk er enorm naar uit om voor die supporters te spelen. Sinds vorig jaar ben ik de club meer en meer beginnen te volgen. Na de promotie weet ik nog dat ik zei onder vrienden: "Hier zou ik ooit wel willen spelen.""

  "Puur op mijn gevoel afgegaan"

  Hoe is de bal aan het rollen gegaan? "Een samenloop van omstandigheden", antwoordt Jelle Van Damme op de vraag van RAFC TV.

  "Na het seizoen in de Amerikaanse competitie dacht ik erover na om terug te keren. Ik had een vriendschappelijk gesprek met Luciano. "Als je volgend seizoen iemand nodig hebt, dan laat je het me maar weten", zei ik hem."

  "We zijn beginnen te praten tot hij op het punt kwam dat hij me nu wou. Ik ben puur op mijn gevoel afgegaan. Dit was de beste keuze qua club. Ook privé. Het is fijn om weer in België te zijn, dichter bij mijn kinderen en mijn familie."

  "Ik kijk er enorm naar uit mijn eerste training af te werken en mijn eerste wedstrijd te spelen. Met mijn speelstijl en de supporters zal het wel goed komen", weet Van Damme.