• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Teuns: "Steek veel op van manier van koersen van Valverde"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Dylan Teuns is zonder meer de man van de laatste weken in het peloton. Hij won de Ronde van Wallonië, de Ronde van Polen en de Arctic Race of Norway. "Het overkomt mij ook, al is het wel de bevestiging van al het harde werk dat ik geleverd heb", vertelt de BMC-renner in Sportweekend.

  "Bevestiging van goed voorjaar"

  Vijf ritoverwinningen en drie eindzeges op rij in een rittenkoers: dat is de balans van de voorbije koersweken van Dylan Teuns. "Voor mij is het de bevestiging van mijn klassieke voorjaar. Die derde plaats in de Waalse Pijl was geen toeval", weet Teuns.

  "Ik was al een paar maanden op zoek naar deze bevestiging. Mijn goed voorjaar krijgt nu extra glans door een perfecte zomer. Dat ik drie rondes op rij win, overkomt mij ook. Zoiets gebeurt niet alle dagen en ik ben er heel trots op. Het is verbazingwekkend, maar ook een bevestiging van al het harde werk dat ik geleverd heb. Ik heb echt naar mijn doelen toegeleefd."

  Teuns verklapt dat hij veel geleerd heeft door Alejandro Valverde te observeren. "Ik steek veel op van zijn manier van koersen. Hij durft echt te wachten tot hij weet wanneer het zijn moment is. Dat heb ik de afgelopen weken ook gedaan: niet panikeren, weten waar ik op mijn sterkst ben en daar mijn troeven uitspelen."

  "Wil graag naar WK"

  De GP de Plouay en de Canades koersen zijn de volgende afspraken voor Dylan Teuns. "Als ik dan nog altijd deze vorm heb, zijn er wel mogelijkheden. Natuurlijk is Greg Van Avermaet er dan ook wel bij. We zullen wel zien wat de ploeg in petto heeft", klinkt het.

  "Het WK? Ik weet dat ik op de longlist van de bondscoach sta. Hopelijk word ik geselecteerd. Ik ben nu goed en ik heb zeker de ambitie om mee te gaan. Voor mij is het belangrijk om erbij te zijn en zoveel mogelijk ervaring op te doen, ook naar de toekomst toe."

  En wat verwacht Teuns van die toekomst? "Het voorjaar zal altijd mijn grote doel blijven. Een klassieker op je palmares zetten, dat blijft voor altijd bij. Ik heb ook wel liefde voor de Ronde van Vlaanderen. Ooit kom ik er wel eens aan de start, al is wringen op kasseien niet echt mijn ding. Ik raak mijn PK's heb beste kwijt op de Ardense hellingen."

  Video player inladen ...