• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Legear: "Het gefluit? Ik heb geantwoord op het terrein"

  Legear was niet populair bij de Anderlecht-supporters.

  Jonathan Legear beleefde gisteren een droomdebuut in het shirt van Sint-Truiden. Hij werd uitgefloten door de paars-witte aanhang, maar antwoordde met een goal en een assist. "Ik ben heel blij met mijn debuut. Nu zal ik hard blijven werken om deze lijn door te trekken."

  "Ik had het niet beter durven te dromen"

  Legear kreeg meteen na de rust zijn kans bij STVV, maar de supporters van Anderlecht, de club waar hij zeven jaar speelde, begroetten hem met een fluitconcert. "Dat aanvaard ik niet", reageerde hij na de match.

  "Het is misschien normaal. Standard is de club van mijn hart, maar de supporters hebben me hier ook veel gegeven. Als je dan vertrekt en uiteindelijk weer hier komt, is het misschien logisch. Maar ze hadden moeten fluiten na de match. Bij een zege voor Anderlecht had ik dit aanvaard. Nu toon ik mij en is hun gefluit gewoon niet nuttig."

  "Ik heb geantwoord op het terrein. Een goal en een assist op Anderlecht, ik had het niet beter durven te dromen. Ik ben heel blij met mijn debuut. Het is speciaal. Nu zal ik blijven werken en ik hoop dat dit het begin van een lange reeks is."

  "Maar voetbal is een ploegsport. Het hele team heeft vandaag veel gegeven. We hebben getoond dat STVV kwaliteiten heeft. We zullen het nog veel ploegen moeilijk maken. De sleutel is om als een blok te voetballen en dat hebben we vandaag gedaan. Hopelijk rijgen we zeges aan elkaar en als we verliezen, moeten we dezelfde teamspirit behouden."

  De Roeck: "Heel blij dat Legear zich hier nog eens heeft kunnen tonen"

  De Roeck verraste door aan de rust al Jonathan Legear in de ploeg te brengen. "We wisten dat we iets meer ruimte zouden krijgen en Legear heeft daar met zijn ervaring geweldig goed gebruik van gemaakt."

  Beseft De Roeck dat hij misschien een cultheld heeft gecreëerd? "Hij heeft een verleden in Anderlecht, maar hij heeft vooral heel veel kwaliteiten en een schitterende mentaliteit. Dat heeft hij meteen getoond. Hij wilde werken voor de groep en dat is heel belangrijk."

  "Ik ben heel blij voor hem dat hij zich hier op Anderlecht nog eens heeft kunnen tonen. Hij mag er vandaag zeker van genieten. Hij heeft er hard genoeg voor gewerkt."

  Legaer toonde na zijn goal wat hij vond van het gefluit

  Video player inladen ...