• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Koekelkoren: "Niemand had durven te dromen van een 4e plaats"

  Dries Koekelkoren: "Een plaats in de top 16 levert ons een olympisch ticket op."

  Het Belgische beachvolleybalduo Koekelkoren/Van Walle is trots op zijn 4e plaats op het Europees kampioenschap. "Nu mikken we op een rechtstreeks ticket voor de Spelen van 2020", geeft Dries Koekelkoren mee.

  "Nu ontgoocheld, straks trots"

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn er net niet in geslaagd een bronzen medaille te veroveren op het EK beachvolleybal. De Nederlanders Brouwer en Meeuwsen waren net iets beter in de kleine finale (2-1).

  "Voorlopig zijn we ontgoocheld", reageert Koekelkoren enkele uren na de wedstrijd, "maar die ontgoocheling zal snel plaatsmaken voor trots. Een vierde plaats had niemand op voorhand durven te dromen."

  "Als topsporter wil je wel winnen. Tegen topteams zijn alle details van belang. Dat heeft ook nu het verschil gemaakt. Jammer genoeg hebben we net het onderspit moeten delven in de laatste set."

  "Toch vind ik dit de kers op de taart van een mooi seizoen. Als we op dit niveau blijven werken, zit er ook iets in tegen de topteams. Dat heeft dit EK bewezen voor ons."

  "Rechtstreeks naar Tokio"

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben een groot doel: de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. "Daarom mikken we nu op een plaats in de top 16 van de wereld. Dan plaatsen we ons rechstreeks voor Tokio. We zijn alvast goed op weg", vertelt Koekelkoren aan Sporza.

  "Net voor de Olympische Spelen van Rio zijn we als professionals begonnen. Sinds april werken we ook met een voltijdse coach. Ons doel was om zo snel mogelijk de top 20 te bereiken. Daar zijn we in geslaagd."

  "Nu spelen we tegen de wereldtop. Hoe vaker we dat doen, hoe beter we zelf spelen. Dat we in de halve finales van het EK zouden staan, hadden we nog niet gedacht."