• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  IN BEELD: Le jour de gloire van Legear: "In 45 minuten een cultfiguur"

  Legear kon zich geen beter debuut bij STVV voorstellen.

  Jonathan Legear heeft gisteren afgerekend met de kommer en kwel van seizoenen met amper voetbal. Zijn debuut voor STVV uitgerekend bij zijn ex-club Anderlecht was een sprookje met een goal en een assist. STVV won met 2-3. Wij lichten voor u de match van Legear eruit. Bert Sterckx gaf commentaar bij de wedstrijd: "Hij heeft zich op 45 minuten ontpopt tot een cultfiguur bij STVV."

  Legear valt in bij de rust en scoort snel

  Legear kwam vorige week over van Standard, de club van zijn jeugd. STVV-coach Jonas De Roeck gooide hem bij de rust (1-1) in de strijd. De 30-jarige winger zorgde meteen voor gevaar en bedankte al na een paar minuten voor het vertrouwen met de 1-2.

  Hij legde het stadion - dat hem uitfloot bij zijn invalbeurt - letterlijk het zwijgen op met een vingertje voor zijn mond. Dat kwam hem op bekertjes bier te staan. Op het uur leverde hij met zijn mindere voet ook een perfecte assist af voor de 1-3 van Boli.

  Video player inladen ...

  Niet alles werd goud

  Maar niet elke bal die de blonde middenvelder gisteren raakte, veranderde in goud. Zijn hakjes lukten niet altijd en zijn lobpoging vanaf 40 meter (met Sels nog in doel) en dribbel op het eind waren minder efficiënt. Maar daar kraaide achteraf geen haan naar. Hij had al mee het verschil gemaakt.

  Video player inladen ...

  Sterckx: "Legear veegt zijn voeten aan beleefd gedoe"

  Bert Sterckx zag het voor Sporza op Radio 1 allemaal gebeuren in het Vanden Stock-stadion. Hoe blikt hij terug op de match van Legear? "Het minste dat je kan zeggen is dat Legear goed is ingevallen. Op 45 minuten tijd heeft hij zich ontpopt tot een cultfiguur bij STVV, dat hem meteen in de armen sloot."

  "Hij is anders dan de anderen. Je kent dat beleefd gedoe wel van voetballers die niet juichen als ze scoren tegen hun ex-ploeg. Daar veegt Legear zijn voeten aan. Dat is wel knap van hem en maakt hem zo speciaal."

  Wat Sterckx opvalt: "Legear geeft zich altijd! Ook de weinige keren dat hij bij Standard speelde, deed hij dat. Hij doet wel soms domme en weinig efficiënte dingen, maar op zijn inzet kan je niks aanmerken."

  "Na zijn goal en assist zag je wel dat hij een beetje ging zweven en probeerde hij fantasietjes met weinig tot geen kans op slagen. Maar die doen geen afbreuk aan zijn jour de gloire uitgerekend op zijn Anderlecht."

  De Roeck vindt dat Legear van zijn match mag genieten, want hij heeft er hard voor gewerkt. Sterckx beaamt: "Want het zou typisch Legear zijn dat het in de volgende match weer niks wordt. Maar hij heeft momenten dat hij het stadion kan doen rechtveren."

  De match van Legear in foto's:

  Invallen bij de rust

  De 1-2 scoren op voorzet van Botaka

  Bier ontwijken van boze Anderlecht-fans voor hun ex-speler

  Vieren met de hemel en de ploegmaats

  Vooropgaan bij de afterparty