• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dockier na 5-0 tegen Nederland: "Mooie zege, maar we moeten nog 3x winnen voor goud"

  Sébastien Dockier: "Ik twijfel niet in de cirkel."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Sébastien Dockier: "Ik twijfel niet in de cirkel."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Ondanks de klinkende zege op het EK hockey voerde realisme de boventoon bij de Red Lions. "We mogen ons nog niet rijk rekenen", tempert Arthur Van Doren het enthousiasme.

  Sébastien Dockier effende het pad voor de forfaitscore van de Red Lions met twee doelpunten. "Iedereen was goed vandaag, maar we moeten ook toegeven dat Nederland veel kansen gehad heeft. Gelukkig hadden we onze sterke verdediging en doelman Vanasch."

  "Dit is een mooie overwinning, maar we moeten nog 3 keer winnen om het goud te veroveren. We moeten met de voetjes op de grond blijven. Hopelijk treffen we Nederland opnieuw in de finale. Dan wordt het een totaal andere wedstrijd. Die 5-0 was misschien een beetje overdreven."

  Dat vond ook Arthur Van Doren. "De uitslag is een beetje een vertekend beeld. Zij hadden er ook een paar kunnen inprikken. Een dikke pluim voor de verdediging, Vanasch op kop. Hij heeft een paar gemaakte doelpunten eruit gehaald."

  "We willen ons nog niet rijk rekenen. Dit is natuurlijk een mooie stap, maar dit is ook nog maar de groepsfase. We moeten nog groeien naar de eindfase."

  Vanasch: "Alles lukte me. Dit gaf mij kippenvel"

  Ook Vincent Vanasch, die niet geheel verrassend werd verkozen tot Man van de Match, stak eenzelfde verhaal af. "Dit was een prestigezege en we mogen naar de halve finales, maar we hebben nog niets gewonnen."

  "Mijn rol was bepalend, zeker in het eerste kwart. Het liet de ploeg toe om in de match te blijven. Alles lukte me. Dat heb ik één keer eerder meegemaakt: op de Spelen van Peking tegen India (3-0). Maar dit was nog specialer omdat we voor een bijna uitsluitend Nederlands publiek speelden. Het gaf me kippenvel."

  VIDEO: De 5 doelpunten van de Red Lions op een rijtje

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...