• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  België speelt toch in Koning Boudewijnstadion tegen Cyprus

  De heenmatch in Cyprus eindigde vorig jaar op een 0-3-overwinning voor België.

  De Rode Duivels zullen hun laatste wedstrijd in de WK-voorronde toch op de Heizel kunnen afwerken. De veiligheid tijdens de werkzaamheden aan een tramlijn wordt gegarandeerd.

  Op 10 oktober staat in de WK-voorronde België - Cyprus op het programma. Vorige maand klonk het dat die wedstrijd niet in het Koning Boudewijnstadion zou kunnen plaatsvinden wegens werken aan een tramlijn in de buurt. De werf zou voor veiligheidsproblemen kunnen zorgen.

  Die problemen zijn nu van de baan. "De MIVB garandeert dat de beveiliging van de tweede omheining rond het stadion verzekerd zal zijn", laat de Belgische voetbalbond weten.

  "Dit is uitstekend nieuws, zeker voor de supporters van de Rode Duivels. Ik dank de verschillende bevoegde instanties voor de geleverde inspanningen", reageert secretaris-generaal Koen De Brabander.

  NEO-project

  De stad Brussel is in het kader van het NEO-project met werkzaamheden begonnen aan het Heizelplateau. Er wordt een nieuwe tramlijn aangelegd vlak naast het Koning Boudewijnstadion, waardoor het schepencollege op basis van de Voetbalwet in juli besliste geen toestemming te geven om de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus in het stadion te organiseren.