• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Inhaalrace zal niet voor iedereen positief verlopen"

  Geert De Vlieger: "Gent - Anderlecht wordt belangrijker dan vooraf gedacht."

  Geert De Vlieger vraagt zich af hoe Anderlecht, AA Gent en KV Oostende de komende weken het tij zullen keren. "Ze zullen de komende weken een foutloos parcours moeten rijden", weet de voetbalanalist. "Ploegen als Charleroi en Zulte Waregem twijfelen niet en hebben al een flinke stap gezet."

  "Verschil met vorig seizoen is erg groot"

  Na 4 speeldagen in de Jupiler Pro League staat het klassement op zijn kop. Titelverdediger hangt op de 10e plaats, AA Gent en KV Oostende bengelen onderaan.

  "Het is mij ook een raadsel", reageert oud-doelman en voetbalanalist Geert De Vlieger bij Sporza. "Anderlecht, Gent en Oostende hebben hun start volledig gemist. Het kan wel eens net iets minder gaan, maar het verschil met vorig seizoen is wel erg groot."

  "In Gent denk ik dat iedereen nerveus wordt. Dit hadden ze niet zien aankomen. Is dat een grotere verrassing dan de 0 op 12 voor Oostende? Misschien niet, want ook dat vind ik erg frappant."

  "Net als de zwakke start van Anderlecht. De ploeg is bijna intact gebleven. Ze hebben zelfs versterking gekregen. Toch valt het na een goede Supercup nu ineens stil."

  "Inhaalrace zal niet voor iedereen positief uitdraaien"

  "De problemen bij de 3 clubs zijn vergelijkbaar. Nu is het aan de coaches om de ploeg zo snel mogelijk op de rails te krijgen", gaat Geert De Vlieger voort.

  "Ze zullen de komende weken een foutloos parcours moeten rijden. Na de eerste speeldagen vraag je je af hoe ze dat voor mekaar krijgen. Ik vrees dat die inhaalrace zeker niet voor iedereen positief zal verlopen."

  "Anderlecht moet zo snel mogelijk proberen aan te pikken. Ploegen als Charleroi en Zulte Waregem twijfelen niet en hebben al een flinke stap gezet. Met de kwaliteit die aanwezig is, mag dat niet lang blijven duren. Het gaat niet ook niet lang blijven duren."

  "Zondag staat Gent - Anderlecht op het programma. Die topper zo vroeg op het seizoen wordt belangrijker dan vooraf gedacht. Beide clubs hebben dat anderhalve punt broodnodig."

  "Europa League is minimum voor Club Brugge"

  In Europa staat Club Brugge voor een zware opdracht. "Zonder Europees voetbal kunnen ze ook niet spreken over een geslaagd seizoensbegin", vindt Geert De Vlieger. "Ze zijn begonnen in de Champions League-voorrondes. Europa League is dan het minimum."

  Club Brugge speelt donderdag tegen AEK Athene in de laatste voorronde voor de Europa League. De heenmatch in eigen huis eindigde op 0-0.