• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe: "Hoe langer dit duurt, hoe meer twijfel er komt"

  Yves Vanderhaeghe: "We moeten rustig blijven."

  KV Oostende is na speeldag 4 troosteloos laatste met 0 punten. "Dit is geen makkelijke situatie om mee om te gaan", bekent Yves Vanderhaeghe. "Ik loop al lang genoeg mee in het voetbal om nu niet te beginnen schreeuwen en iedereen verwijten te maken."

  Na een 0 op 12 de pers te woord staan, het is niet het leukste moment van een trainer. Maar Yves Vanderhaeghe kweet zich professioneel van zijn taak. "Natuurlijk zijn we niet gelukkig met die 0 punten", zegt de coach van KV Oostende. "Het geeft geen goed gevoel."

  "Of het een mentaal probleem is? Wat betekent dat juist? Dat is een woordje waar je veel kunt over vertellen, maar de bal wil er gewoon niet in en hoe langer dat duurt, hoe meer twijfel er in de ploeg komt."

  "Toch moeten we rustig blijven en niet in paniek slaan. Ik loop al lang genoeg mee in het voetbal om nu niet te beginnen schreeuwen en iedereen verwijten te maken. We moeten het samen oplossen en samen hard werken op training."

  "Ik ga nu niet plots iets anders proberen. Zondag is er een vrije dag en maandag gaan we er weer met goeie moed tegenaan. En volgende week proberen we spelers die hun truitje nat willen maken de wei in te sturen."

  "Zo moet het ook en ik denk dat we in Eupen hier en daar een klein beetje mentaliteit misten en zo wat tekortschoten in de duels. Dit is geen makkelijke situatie om mee om te gaan, want onze ambities waren hoog."

  "Er wordt niet gevochten in de kleedkamer"

  Oostende zag deze week Cyriac en El Ghanassy vertrekken en er zouden nog enkele spelers op een transfer azen. "Of het nu rustiger wordt in de kleedkamer? Het is niet zo dat er gevochten wordt in de kleedkamer", lacht Vanderhaeghe.

  "Maar ik denk wel dat er wat speelt in het hoofd van sommige spelers. Ik hoop wel dat als die spelers weer met één club in hun hoofd zitten, dat de prestaties dan zullen volgen."