• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Liep in Hamburg fout in laatste kilometers"

  Greg Van Avermaet had wat pech in Hamburg.

  Greg Van Avermaet was naar Hamburg afgereisd om punten te pakken voor de World Tour, maar met 8 punten voor de 32e plaats komt hij er bekaaid vanaf. "In zo'n finale is het moeilijk om een massasprint te vermijden", vertelde de olympische kampioen van BMC, die wel nummer 1 blijft.

   Greg Van Avermaet wou vooral een massasprint vermijden in Hamburg, maar dat lukte niet. "Eigenlijk verliep alles nagenoeg perfect voor mij. Mijn ploegmaats brachten me naar voren voor de laatste klim en dus was ik goed mee vooraan", zegt Van Avermaet.

   Op de Waseberg raakte een groepje met Van Avermaet weg, maar de samenwerking was niet ideaal en het peloton kwam terug. "En in de laatste 3 kilometer liep het fout voor mij."

  "Eerst werd ik opgehouden door een bijna valpartij. Ik moest me daarna weer op gang trekken, maar omdat ik aan de verkeerde kant zat, raakte ik niet meer vooraan om te sprinten."

  "Kijk, ik heb het een paar keer geprobeerd en het was fantastisch geweest om voorop te blijven met dat laatste groepje, maar met zo'n finale is het gewoon moeilijk om een massasprint te vermijden." Van Avermaet blijft leider in de World Tour.