• home
 • video
 • pas verschenen

  Farah zwaait af met winst, Barshim wipt over 2,40 meter

  Mo Farah heeft zijn laatste wedstrijd op een Britse piste gelopen.

  Mo Farah heeft op de Diamond League in Birmingham zijn laatste pistewedstrijd op Britse bodem gewonnen. De 34-jarige toploper was de snelste over 3.000 meter. Mutaz Barshim maakte indruk in het hoogspringen. Kevin Borlée werd zesde op de 400 meter.

  Farah klaart de klus vlot

  Mo Farah heeft met een 3.000 meter in 7'38"64 zijn laatste pistewedstrijd op Britse bodem gewonnen. Soufiane Bouchikhi liep in diezelfde koers naar een persoonlijk record van 7'55"55. Het leverde hem de 8e plaats op.

  Farah kreeg een wedstrijd voorgeschoteld waarin de tegenstand geen al te grote problemen mocht opleveren. Hij klaarde de klus vlot. Bouchikhi viel snel alleen, maar zette door en viel nooit stil. Hij knijpt 6 seconden van zijn persoonlijk record.

  Barshim over 2,40 meter

  Het sportieve hoogtepunt van de Diamond League in Birmingham kwam er in het hoogspringen bij de mannen. Wereldkampioen Mutaz Barshim uit Qatar sprong over een indrukwekkende hoogte van 2,40 meter, een beste wereldjaarprestatie. Op het WK in Londen volstond 2,35 meter voor goud.

  Ook de 3.000 meter bij de vrouwen zorgde voor spektakel. De winst was voor Sifan Hassan. Met 8'28"90 liep ze een wereldjaarprestatie én een Nederlands record.

  Borlée 6e, Kimeli 10e, Eykens 6e

  Kevin Borlée kreeg in de 400 meter een reeks voorgeschoteld waarin hij in principe om de winst zou moeten meedoen. Na een slopend WK werd het een zesde plaats in 46"23. De winst was voor de Brit Dwayne Cowan in 45"34.

  Isaac Kimeli liep tijdens de mijl de hele wedstrijd achterin het veld. Hij werd tiende in 3'59"35, 8 seconden boven het Belgisch record van Pieter-Jan Hannes.

  Renée Eykens verging het beter op de 800 meter. De Europese kampioene bij de beloften zette zich lang achterin, maar kon in de laatste rechte lijn nog enkele plaatsjes opschuiven. Ze finishte als zesde in een seizoensbeste (2'02"23).