• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Lions sluiten oefentoernooi af met nederlaag

  Eddy Casteels probeert de Lions klaar te stomen voor het EK.

  De Belgian Lions hebben hun derde en laatste oefenwedstrijd op het toernooi in Toulouse verloren. Montenegro was met 78-64 te sterk. Vrijdag verloren de Belgische basketballers van Frankrijk, gisteren wonnen ze van Italië. Op 1 september begint België aan het EK.

  De Belgen maakten een moeilijk eerste quarter goed aan de rust, die met een kleine voorsprong werd bereikt: 35-32. Na de pauze liep het minder vlot voor de Lions. Montenegro nam afstand en won met 78-64.

  Sam Van Rossom was met 14 punten topscorer. Sterkhouders als Axel Hervelle en Maxime De Zeeuw speelden maar enkele minuten mee, Jonathan Tabu kreeg zelfs rust. 

  Komende woensdag oefenen de Belgen in Vorst tegen Europees kampioen Spanje, die wedstrijd kun je live bekijken op Sporza.. Daarna stappen ze op het vliegtuig richting Turkije voor het EK. België neemt het in groep D op tegen Groot-Brittannië (01/09), Letland (02/09), Rusland (04/09), Turkije (05/09) en Servië (07/09).