• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: De Tier maakt koprol in zijn eerste grote ronde

  Floris De Tier tuimelt over Antwan Tolhoek.

  Floris De Tier heeft in de ploegentijdrit van de Vuelta meteen kennisgemaakt met het asfalt. De Belgische renner van LottoNL-Jumbo kon zijn ploegmaat Tolhoek niet ontwijken. De Tier maakte een spectaculaire salto. Gelukkig zat hij snel weer op zijn fiets.

  "De Tier heeft enkel schaafwonden aan zijn heup en enkel"

  Floris De Tier zal zich zijn debuut in zijn eerste grote ronde niet snel vergeten. Hij kwam ten val nadat zijn ploegmaat Tolhoek net voor hem over de kop was gegaan. "Floris heeft gelukkig niet al te veel pijn", zegt persverantwoordelijke Ard Bierens.

  "Hij liep schaafwonden op aan zijn rechterheup en zijn enkel. Maar het is niets ernstigs en hij zal zondag gewoon aan de start staan van de tweede etappe."

  Lotto-Jumbo kreeg wel de rekening gepresenteerd na de valpartij van Tolhoek en De Tier: 40 seconden achterstand op ritwinnaar BMC. "De organisatie was weg na die val en de tijdrit was om zeep", zegt kopman Steven Kruijswijk. Je verliest niet graag tijd, maar hopelijk herstellen de jongens die gevallen zijn snel."