• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Ik ben helemaal terug"

  Peter Maes voelt zich weer helemaal in zijn sas bij Lokeren.

  Tegen Moeskroen wou het nog niet lukken, maar tegen Waasland-Beveren loodste Peter Maes Lokeren wél naar de winst. "Winnen voor de voorzitter, dat was mijn grootste motivatie vandaag."

  Roger Lambrecht mocht vandaag 86 kaarsjes uitblazen. Het mooiste cadeau kreeg de Lokeren-voorzitter van z'n trainer: een broodnodige overwinning. "Ik had er deze voormiddag aan gedacht, het was mijn grootste motivatie vandaag. De voorzitter heeft toch enorm veel inspanningen geleverd voor deze club", zei Maes.

  "Ik heb deze week een aangeslagen voorzitter gezien en op die leeftijd, dat doet me toch wel iets."

  Ook voor Maes zelf doet de overwinning deugd. "Ik ben blij dat we vandaag gewonnen hebben, ik ben helemaal terug. Ik denk dat ik vandaag alles gehad heb qua emotie. In de tweede helft heb ik nog heel weinig kunnen corrigeren, omdat het kot hier in brand stond. Ik ben helemaal terug na deze wedstrijd.”

  Helemaal zonder moeite kwam die eerste overwinning er niet. In de tweede helft zakte Lokeren ineen. “Daar zijn verschillende redenen voor. We hebben het moeilijk om 90 minuten een bepaald ritme te spelen."

  "Daarnaast hebben we iets te weinig in de breedte om het uitvallen van Persoons en Overmeire op te vangen. Dat duo is jaren het hart geweest van het elftal.”

  “Als je dan achteruit moet en bepaalde spelers op bepaalde posities gaan compenseren, dan loop je achter de feiten aan. Dan zie je ook dat Waasland-Beveren die punten niet voor niks gehaald heeft in die eerste vier wedstrijden.”

  "Geraamte neerzetten en eigenheid creëren"

  Maes beseft dat de zege niet zaligmakend is. “We hebben nog wat werk. De jongens die gekomen zijn hebben wel wat talent, maar er zijn 7 à 8 spelers van de jeugd en tweede klasse gekomen en zij hebben het ritme nog niet."

  “We moeten keihard werken. Lokeren staat voor een jaar waarin we weer een geraamte moeten neerzetten en een eigenheid moeten creëren. Van daaruit moeten we stelselmatig aanvullen met kwaliteit."