• home
 • video
 • pas verschenen

  Ervaren Duitser Siem roept Thomas Detry een halt toe

  Thomas Detry kon niet op tegen Marcel Siem.

  Thomas Detry is er niet in geslaagd om door te stoten tot de kwartfinales op het Paul Lawrie Match Play-toernooi in de buurt van München. Onze jonge landgenoot kon in de gietende regen niet op tegen de ervaren Duitser Marcel Siem (37). Hij verloor met 3 & 2.

  Thomas Detry had al een mooi parcours afgelegd in Duitsland met overwinningen tegen de Spanjaarden De la Riva en Elvira. Maar zaterdagochtend had Detry duidelijk een mindere dag.

  Door de overvloedige regen werd het duel een uur uitgesteld en in die natte weersomstandigheden voelde Detry zich niet in zijn sas. Door enkele foutjes van hem en secuur spel van Siem keek hij snel tegen een achterstand aan.

  Een knappe birdie van Detry op de 14e hole verlengde enkel de wedstrijd. Op hole 16 besliste Siem het duel door net als Detry een birdie weg te putten. Met nog 2 holes te spelen stond Siem toen 3 punten voor.