• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel is op dreef in China, hij staat er al in de kwartfinales

  Luca Brecel in actie.

  Luca Brecel heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het China Championship. In de 1/8e finales legde onze landgenoot de Engelsman Mike Dunn over de knie met 5-3.

  Brecel is de nummer 26 van de wereld, Dunn staat 43e. De 22-jarige Belg maakte de beste start en liep vlotjes 3-0 uit. 

  De 43-jarige Dunn, die in 2014 met een halve finale op het China Open zijn beste resultaat neerzette, kon voor de pauze milderen tot 3-1.

  Brecel kwam daarna op 1 frame van de zege na een 54-break in het vijfde frame. In de volgende twee frames liet onze landgenoot het even afweten, waardoor Dunn kon terugkomen tot 4-3. In het achtste frame scoorde Brecel twee kleine breaks en was de 5-3-overwinning een feit.

  Nu tegen O'Sullivan?

  In de kwartfinales wacht de winnaar van het duel tussen Ronnie O'Sullivan (WS-13) en de Schot Graeme Dott (WS-29), twee ex-wereldkampioenen. Voor Brecel, die in de vorige ronde al Marco Fu naar huis stuurde, is het ondertussen de vijfde kwartfinale in zijn loopbaan. In 2016 was hij verliezend finalist tijdens de German Masters.

  Tweets: