• home
 • video
 • pas verschenen

  Boze Standard-coach Sa Pinto tijdens interview: "Ik ben nog niet klaar"

  0 / 0
  Zulte Waregem heeft Standard op een 0-4-pandoering getrakteerd. De Luikse trainer Sa Pinto had er achteraf uiteraard flink de pest in, wat tot een moeilijk tv-interview leidde.

  Als een ploeg zwaar verloren heeft, moeten interviewers soms op eieren lopen. Vraag het maar aan de journalisten die vrijdagavond enkele quotes wilden loswrikken bij Ricardo Sa Pinto, de trainer van Standard.

  "Dit is een zware nederlaag", legde de Franstalige tv-reporter voor aan Sa Pinto. "Wat zegt u? Ik heb uw vraag niet begrepen. Ah, een zware nederlaag. Kijk: 0-4 is niet de waarheid van de wedstrijd. Als je de hele match gezien hebt, kun je toch niet geloven dat Standard zo zwaar kan verliezen?"

  "Zulte Waregem nam de eerste 25 minuten voor zijn rekening, maar daarna was het voor ons. Tot het einde. Oh, jij bent het er niet mee eens? Dat is dan jouw mening."

  "(onderbreekt journalist die een nieuwe vraag wil stellen) Luister, ik ben nog niet klaar. Na die eerste 25 minuten hadden wij de controle en hadden we kansen om te scoren. In de tweede helft begonnen we weer goed. Of ben je het daar ook niet mee eens?"

  "We zagen weinig grinta. U praat toch veel over grinta?", gooide de journalist Sa Pinto voor de voeten. "Ik ben nog niet klaar", antwoordde die opnieuw. "Ik praat trouwens niet over grinta. Jij spreekt over grinta. Zulte Waregem was heel efficiënt. Na de 0-2 was het afgelopen."

  "Ik maak me geen zorgen"

  Met 4 op 12 en een uitwedstrijd op Club Brugge en een thuismatch tegen Charleroi voor de boeg dreigt het een competitiestart in mineur te worden voor de Luikenaars. Sa Pinto: "Ik maak me geen zorgen. We moeten tegen iedereen spelen. Het kampioenschap is een marathon, het duurt nog lang. We gaan voor een goed resultaat in Brugge."

  "De transferperiode is nog niet afgelopen. Wil je nog versterking?", was de laatste vraag van de reporter. Sa Pinto: "Ik heb die vraag al 2 keer gekregen. Ga jij die nu een 3e keer stellen? Ik heb gezegd dat er nog ruimte is voor transfers. Ik wacht af."

  Waarna Sa Pinto vriendelijk in de camera keek en zijn ontgoocheling elders ging verwerken.

  De samenvatting van de wedstrijd: