• home
 • video
 • pas verschenen

  Afgesloten brug ontsiert finale in Noorwegen, D'hoore verliest leiderstrui

  Hosking won de sprint van een verbrokkeld peloton.

  Chloe Hosking (Ale Cipollini) heeft de tweede rit in de Ronde van Noorwegen gewonnen na een wel erg bizarre finale. De Australische was de snelste in een massasprint. Jolien D'hoore werd pas vierde en verloor haar leiderstrui aan Marianne Vos. De wedstrijd werd op het einde ontsierd door een incident met een brug.

  De leiderstrui veroveren, dat was duidelijk de intentie van Marianne Vos tijdens deze tweede rit. De Nederlandse greep onderweg de bonificatieseconden en werd zo meteen virtueel leider.

  Veel viel er voor de rest niet te beleven in een spektakelarme etappe. Pas in de slotfase muisde een viertal er vanonder. Met nog vijf kilometer te gaan reed het kwartet nog 20 seconden voor het peloton toen ze plots moesten stoppen voor een brug die opgehaald werd.

  Na enkele minuten ging de brug opnieuw naar beneden, maar de kopgroep kreeg z'n bonus op het peloton niet terug omdat hun voorsprong geen halve minuut bedroeg en dat is het minimum volgens de regels.

  Zo draaide de tumultueuze rit uit op een massasprint. Het peloton brak op de technische aankomst nog in stukken, maar Chloe Hosking was bij de pinken en greep de winst voor Marianne Vos en Ellen Van Dijk. Jolien D'hoore, die gisteren de eerste rit won, strandde op de vierde plaats en verloor bovendien de leiderstrui aan Vos.

  Leiderskwartet staat plots voor een gesloten brug:

  Hosking is de snelste in de sprint:

  Uitslag rit 2:

  1. Chloe Hosking (Aus) 140 km in 3u34'26"
  2. Marianne Vos (Ned)
  3. Ellen Van Dijk (Ned)
  4. Jolien D'Hoore
  5. Lotta Lepistö (Fin)
  6. Roxane Fournier (Fra)
  7. Floortje Mackaij (Ned)
  8. Tiffany Cromwell (Aus)
  9. Claudia Koster (Ned)
  10. Alexis Ryan (VS)

  Stand na rit 2:

  1. Marianne Vos (Ned) in 6u04'31"
  2. Jolien D'hoore op 12"
  3. Ellen van Dijk
  4. Megan Guarnier (VS)
  5. Katrin Garfoot (Aus)
  6. Lisa Klein (Dui)
  7. Chloe Hosking (Aus)
  8. Christine Majerus (Lux)
  9. Lotta Lepistö (Fin)
  10. Juliette Labous (Fra)