• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik was wat verrast door het vertrek van Coulibaly en Rinne"

  "Probleem met Belgen vorig seizoen al aangekondigd."

  Hein Vanhaezebrouck heeft in de krant gelezen dat doelman Jacob Rinne Gent ruilt voor Aalborg. "Ik ben blij dat de journalisten zo veel inside informatie hebben", zegt de coach. Vanhaezebrouck moet daarnaast het probleem met het beperkte aantal Belgen in zijn selectie oplossen.

  AA Gent moet wroeten om het vereiste aantal Belgen op het wekelijkse wedstrijdblad te krijgen. Door het vertrek van Rami Gershon, die verschillende jaren in ons land speelde, en de niet-komst van Jelle Van Damme wordt dat probleem nog een beetje groter.

  "Ik had vorig seizoen al aangekondigd dat we grote problemen zouden krijgen met ons aantal Belgen en dat we daar een oplossing voor moesten vinden. Om diverse redenen is het niet gelukt om er - op een aantal jonge Belgen na - nieuwe Belgen bij te krijgen", zei Hein Vanhaezebrouck gisteren op zijn persbabbel voor het duel met Moeskroen. 

  "Het meest vervelende is het voor die 1 of 2 buitenlanders (vorig weekend Anderson Esiti en Moses Simon, red) die nu telkens naast de selectie zullen vallen. En ook voor de trainer is het natuurlijk plezanter als je titularissen allemaal beschikbaar zijn, op het veld of op de bank."

  "Maar goed, regels zijn regels en die regels kennen we allang. We moeten nu niet beginnen te zeuren dat we hierdoor misschien in de problemen komen en meer jonge gasten op de bank moeten zetten dan gepland was."

  "Ik heb er trouwens geen probleem mee om er jonge gasten bij te nemen, alleen is het voor sommige van hen misschien nog net iets te vroeg. Je mag niet verwachten dat zij al klaar zijn voor het grote werk."

  "Vertrek van Rinne in de krant gelezen"

  "De enige fout die we wellicht gemaakt hebben is dat we verkeerd ingeschat hebben dat we verschillende uitgaande transfers zouden doen. We waren er vanuit gegaan dat we bepaalde spelers te gelde zouden maken, maar er zijn wat dingen gebeurd, waardoor de zaak scheefgetrokken is", zei Vanhaezebrouck nog.

  "Dat probeer je nu te compenseren door spelers die vooraf niet voorzien waren om te verkopen nu toch te verkopen, zoals Rami Gershon en Kalifa Coulibaly. Ik was wel wat verrast door het vertrek van Coulibaly en ook Jacob Rinne. Ik wist niet dat Rinne voor 5 jaar naar Aalborg vertrok. Ik heb dat in de krant gelezen. Dan ben ik blij dat de journalisten zoveel inside informatie hebben. Maar goed, ook dat is geen drama."