• home
 • video
 • pas verschenen

  LA Galaxy bevestigt transfer Van Damme naar Antwerp: "Bedankt, Jelle"

  LA Galaxy bedankt Jelle Van Damme met een filmpje.

  De transfer van Jelle Van Damme naar Antwerp FC is helemaal rond. Zijn Amerikaanse club LA Galaxy heeft hem vrijgegeven. Antwerp betaalt 200.000 euro voor de 33-jarige verdediger. "Dit was de moeilijkste beslissing uit mijn leven", zegt Van Damme.

  Jelle Van Damme had zelf bij het bestuur van LA Galaxy een transferverzoek ingediend. "Hij wou terugkeren naar België om dichter te zijn bij zijn kinderen", zegt manager Pete Vagenas.

  "We hebben intensief samengewerkt met Jelle en Antwerp om deze overgang mogelijk te maken. We danken Jelle voor zijn tijd bij de club en wensen hem het allerbeste."

  LA Galaxy laat nog weten dat Antwerp 200.000 euro betaalde om Van Damme over te nemen. Eerder bereikte Van Damme en Antwerp al een akkoord.

  Van Damme: "Jullie hebben altijd een plekje in mijn hart"

  "Dit was een van de moeilijkste beslissingen uit mijn leven", verduidelijkt Jelle Van Damme zijn keuze op Instagram. "Mijn familie is het belangrijkste in mijn leven en na 2 jaar in het buitenland vond ik het tijd om terug te keren, zodat ik meer tijd kan besteden aan mijn prachtige kinderen. Ik keer terug naar mijn familie, maar ik laat er ook één achter."

  "Ik heb er altijd van gehouden om als aanvoerder LA Galaxy, de supporters en de stad LA te vertegenwoordigen. Jullie hebben altijd een plekje in mijn hart."