• home
 • video
 • pas verschenen

  Frankrijk zet Belgian Lions weer met voeten op de grond in oefenmatch

  België ging na de rust kopje-onder in Toulouse.

  Frankrijk heeft de Belgische basketbalmannen verslagen met 85-60. De match in Toulouse kaderde in een vriendschappelijk toernooi als voorbereiding op het EK. Later dit weekend speelt België nog tegen Italië en Montenegro.

  De Belgian Lions hadden in hun vorige oefenmatch een enorme stunt uitgehaald door in Spanje te gaan winnen. Frankrijk toonde zich van zijn kant dan weer kwetsbaar in zijn laatste match, een stevige nederlaag tegen Litouwen.

  Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie op succes in de toekomst. België recupereerde dan wel Sam Van Rossom - die met 9 punten zelfs topschutter werd bij de Lions - Frankrijk was duidelijk een maatje te groot.

  De start van de Belgen was nochtans hoopvol, met een 21-13-voorsprong tot gevolg. Maar de entree van onder meer NBA-speler Diaw zorgde voor de ommekeer. De Fransen gingen met een voorsprong de kleedkamer in om er daarna met de voorhamer weer uit te komen. Van de 22-9-mokerslag duizelden de Belgen in het laatste quarter nog na.