• home
 • video
 • pas verschenen

  Devroe: "KV Oostende kan het voetballen niet verleerd zijn"

  Luc Devroe denkt dat het geluk van Oostende wel zal keren.

  KV Oostende heeft zijn competitiestart volledig gemist met een 0 op 9. Dit weekend moet het tegen Eupen (ook 0 op 9) broodnodige punten sprokkelen. Sportief directeur Luc Devroe maakt zich nog niet al te veel zorgen. "Alles zit gewoon op hetzelfde moment tegen."

  Devroe: "Ooit zal het moeten keren"

  Volgens Devroe is er niet meer nervositeit in de Oostendse rangen door de 0 op 9. "Uiteraard is dat niet goed voor een Play-off I-kandidaat. We moeten nu meer naar onder kijken dan naar boven."

  "Nochtans hebben we de laatste acht weken op dezelfde manier gewerkt zoals de laatste twee seizoenen. Daar ligt het dus niet aan. We hadden ook even goed 7 op 9 kunnen hebben."

  "Tegen Moeskroen komen we drie keer alleen voor de keeper en scoren we niet. Ook tegen Anderlecht lieten we kansen liggen. Het is dus niet zoveel slechter, alles zit gewoon op hetzelfde moment tegen."

  "Misschien zijn de korte rustperiode en de twee Europese wedstrijden een mogelijke verklaring. Maar we moeten vertrouwen hebben. Je kan het voetballen niet verleerd zijn. Ooit zal het moeten keren en liefst zo snel mogelijk."

  Devroe: "Lombaerts heeft tijd nodig

  Ondertussen roert KV Oostende zich op de transfermarkt. El Ghanassy trok naar Nantes, Cyriac koos voor Sivasspor. Zinho Gano werd dan weer de duurste inkomende transfer van de kustploeg.

  "Als je weet dat we vorig jaar voor 24 miljoen aan spelers verkochten, was deze transfer dus geoorloofd. Met Musona, Conte en Gano hebben we nu voldoende aanvallend geweld."

  "Uiteraard wordt Dimata gemist, maar het is te gemakkelijk om ons daarachter te verstoppen. En Lombaerts? We kunnen niet alles op hem steken. Tegen Waasland-Beveren was hij niet betrokken bij de eerste twee tegendoelpunten. Voor iedereen was het lastig in de defensie."

  "We kunnen ook niet alle hoop op hem vestigen. Vorig jaar heeft hij heel weinig gespeeld. Het vraagt tijd om dat wedstrijdritme weer op te bouwen."