• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Wil honderdste renner worden met ritzege in Tour, Giro en Vuelta"

  Thomas De Gendt wijzigt zijn tactiek niet: lange ontsnappingen.

  De aanvalslustige Thomas De Gendt zal ook in de Vuelta de vlucht van de dag kleuren. In de Tour kon hij niet scoren, in Spanje hoopt hij meer succes te hebben met een lange ontsnapping. Ook Jens Debusschere mikt op een etappezege, maar dan na een massasprint.

  Lotto-Soudal stuurt maar liefst zeven Belgen naar de start van de Vuelta in Nîmes. Met Thomas De Gendt zullen de rood-witte kleuren van de Belgische wielerformatie vaak in de voorhoede te zien zijn.

  "De Vuelta wordt mijn eerste officiële wedstrijd sinds de Tour. Ik heb goed kunnen trainen in Spanje. Ik vond snel het juiste ritme en ben klaar voor de vierde keer de dubbel Tour en Vuelta."

  "Mijn ultieme carrièredoel is om de trilogie te vervolledigen: een etappe winnen in de Vuelta na mijn ritzeges in de Giro en de Tour. Op dit moment zijn er 99 renners die minstens één rit hebben gewonnen in de drie grote rondes. Het zou mooi zijn om de honderdste te zijn."

  "Ik heb een lange ontsnapping nodig om een etappe te winnen, dus je mag een aanvallende koers verwachten van mij. Er zijn heel wat etappes met kansen voor de vluchters, maar het valt af te wachten of de klassementsrenners de nodige vrijheid zullen geven."

  Debusschere: "Ik kan mijn mannetje staan tegen Degenkolb en Modolo"

  Ook Jens Debusschere hoopt op het hoogste schavotje te eindigen in Spanje. "Ik hield een goed gevoel over aan de Ronde van Polen, nu hoop ik de vruchten van mijn voorbereiding te plukken in de Vuelta."

  "Dit wordt mijn derde deelname aan de Ronde van Spanje. De sprinters zullen vier tot zes kansen krijgen en ik wil die proberen te grijpen. Ik verwacht mijn mannetje te kunnen staan tegen Cort Nielsen, Degenkolb en Modolo."

  "We hebben een ploeg van vrijbuiters, maar ik kan op de nodige steun rekenen. In Polen bleek al dat Tomasz Marczynski en Jelle Wallays de ideale metgezellen zijn om diep in de finale bij mij te hebben.