• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Ik wil genieten van mijn laatste Vuelta, maar ik wil hem ook winnen"

  0 / 0
  Alberto Contador begint aan de laatste 3 weken uit zijn wielercarrière. Hij wil er alles aan doen om er een onvergetelijk afscheid van te maken. Waarom niet met een vierde eindzege, waarmee hij op gelijke hoogte zou komen met recordhouder Roberto Heras? "Ik ben een renner die ervan houdt om altijd te vechten voor de zege."

  Met Alberto Contador neemt een van de grootste Spaanse wielrenners uit de geschiedenis afscheid van de koers. Als eerbetoon zal Contador zijn laatste Vuelta starten met rugnummer 1.

  "Het zullen 3 emotionele weken worden", weet Contador nu al. "Ik heb 2 doelen. Ik wil ten eerste genieten. Ik ben gelukkig dat ik deze 3 weken mag meemaken."

  "Ten tweede wil ik ook proberen te winnen. Ik ben een renner die ervan houdt om altijd te vechten voor de zege. Ik ben in goeie conditie."

  "Mijn grootste doel is om een goed klassement te rijden, maar ik heb in mijn carrière ook altijd geprobeerd om etappes te winnen. Dat blijf ik nu dus ook doen."

  "Het is wel een heel zware Vuelta, met ook nog eens heel wat lastige tegenstanders. En er zijn ook nog een heel sterke ploegen, die misschien zelfs sterker zijn dan mijn ploeg Trek om de wedstrijd te controleren."

  "Knechten van Froome zouden kopman kunnen zijn bij andere ploeg"

  Wie sterke ploegen zegt, denkt natuurlijk aan Team Sky. Chris Froome mikt op een nieuwe triomf na zijn Tourzege. Froome eindigde al 3 keer als tweede in de Vuelta.

  "Volgens mij is hij de grote favoriet", zegt Contador. "Hij is heel sterk en krijgt een tijdrit die in zijn voordeel speelt, want het zijn 40 biljartvlakke kilometers."

  "Zijn ploeg is bovendien zo sterk dat zijn knechten zelf kopman zouden kunnen zijn bij andere ploegen. Dat zorgt ervoor dat hij meer favoriet is dan de rest."