• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts, Lampaert en De Plus mogen gooi doen naar wereldtitel tijdrijden

  Europees kampioen Campenaerts voert de selectie aan.

  De Belgische selectie voor het WK tijdrijden is bekend. Europees kampioen Victor Campenaerts voert de delegatie aan. Hij krijgt gezelschap van Belgisch kampioen Yves Lampaert en Laurens De Plus. Bij de vrouwen verdedigt Ann-Sophie Duyck de Belgische driekleur in Noorwegen.

  Normaal mag elk land maximaal twee renners aan de start brengen op een WK tijdrijden, maar België kreeg dit jaar drie tickets. Europees kampioen Victor Campenaerts kreeg immers sowieso startrecht.

  De andere renners die met hem mee mogen naar Noorwegen zijn Yves Lampaert en Laurens De Plus. Belgisch kampioen Lampaert kan op het WK revanche nemen voor het EK. Daar kon hij toen niet starten door ziekte.

  Bij de beloften is er plaats in de selectie voor Nathan Van Hooydonck, die dit seizoen zijn debuut maakte als prof bij BMC. Net als vorig jaar krijgt hij het gezelschap van Senne Leysen. Bij de vrouwen is Ann-Sophie Duyck onze vertegenwoordigster.

  De selectie voor het WK tijdrijden

  De selectie voor het WK mountainbike in september: