• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Vande Broek: "We willen absoluut naar WK, er is geen plan B"

  0 / 0
  De Yellow Tigers krijgen volgende week een laatste kans om zich te kwalificeren voor het WK in Tokio. De voorbije zomer zette bondscoach Gert Vande Broeck vooral in op de verjonging van zijn team. Met succes. "Het is veel minder duidelijk wie de zes basisspeelsters zijn. De concurrentie is groter geworden."

  De Belgische volleybalvrouwen bereiden zich in Leuven voor op het WK-kwalificatietoernooi in Nederland. Dat wordt de laatste kans om een ticket te pakken voor het WK van volgend jaar.

  De bondscoach kan rekenen op een brede kern en dat komt vooral omdat hij tijdens de voorbije World Grand Prix de kans gaf aan nieuwe speelsters. "Dat is heel positief geweest. Dat zie je ook aan de kwaliteit op training. Ook als we zes tegen zes spelen is er veel strijd", zegt Vande Broeck.

  "Diegenen die deze zomer hun kans gekregen hebben, kunnen echt wel een vuist maken tegen de vroegere basisploeg. Op dit moment is het minder duidelijk wie de zes basisspeelsters zijn. Ik heb meer wisselmogelijkheden."

  "We zijn ook met een heel goeie mentaliteit uit die World Grand Prix gekomen. Ondanks het feit dat we een aantal keer op rij een nederlaag moesten slikken, hebben we een bijzonder frisse mentaliteit, op en naast het veld. De groep is hongerig. Meer dan de voorgaande jaren. Daar moeten we de vruchten van plukken."

  "Alles staat of valt met eerste match tegen Tsjechië"

  Op het kwalificatietoernooi mikt België op de tweede plaats. Aan thuisland Nederland lijkt niets te doen. "Alles staat of valt met de eerste match tegen Tsjechië. Dat is een gelijkwaardige tegenstander. Waarschijnlijk wordt het voor plaats twee een strijd met Bulgarije. Op basis van de wereldranglijst moeten wij doorstoten. Na Nederland staan wij het hoogst gerangschikt."

  "Dat is ook de ambitie van deze groep. We willen absoluut naar het WK. We beseffen dat het niet makkelijk wordt, maar er is geen plan B."

  Bekijk de vooruitblik van Gert Vande Broek