• home
 • video
 • pas verschenen

  Samuel Sanchez loopt tegen de dopinglamp

  Sanchez kan nog een analyse van het B-staal aanvragen.

  0 / 0
  Samuel Sanchez (BMC) is tijdens een controle buiten competitie betrapt op het gebruik van doping. De Spaanse wielrenner had sporen van groeihormoon in zijn bloed. Sanchez wordt in de Vuelta-selectie van BMC vervangen door Loïc Vliegen, die z'n grote rondedebuut maakt.

  Sanchez heeft positief getest op het groeihormoon GHRP-2, hetzelfde middel waarop eerder dit jaar ook de Italiaanse renners Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni (Bardiani-CSF) betrapt werden.

  "De positieve test vond plaats op 9 augustus bij een controle buiten competitie. De renner heeft recht de analyse van het B-staal aan te vragen en af te wachten", klinkt het in een verklaring van de UCI.

  De 39-jarige Sanchez zou normaal gezien zaterdag in Nîmes van start gaan in de Vuelta. De olympische wegkampioen van 2008 in Peking wordt in de BMC-selectie nu vervangen door Loïc Vliegen. Voor hem wordt het zijn eerste grote ronde.

  BMC heeft Sanchez meteen op non-actief gezet. "We zijn enorm ontgoocheld om dit nieuws te moeten delen op de vooravond van de Vuelta. We hebben Sanchez meteen geschorst. Tot de analyse van het B-staal bekend is, zal er geen verdere actie ondernomen worden", laat het team weten.

  Sanchez is aan de laatste etappe van zijn carrière bezig. Naast zijn olympische titel won hij onder meer een rit en de bolletjestrui in de Tour en boekte hij in de Vuelta zelfs vijf ritzeges. Hij werd ook tweede in de Tour van 2010 en stond twee keer op het eindpodium van de Vuelta (2e in 2009 en 3e in 2007).

  17 Belgen in de Vuelta

  Door de opname van Loïc Vliegen in de BMC-selectie komt het aantal Vuelta-Belgen nu op 17:

  1. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal)
  2. Jens Debusschere (Lotto-Soudal)
  3. Bart De Clercq (Lotto-Soudal)
  4. Sander Armée (Lotto-Soudal)
  5. Maxime Monfort (Lotto-Soudal)
  6. Jelle Wallays (Lotto-Soudal)
  7. Rémy Mertz (Lotto-Soudal)
  8. Jonas Van Genechten (Cofidis)
  9. Kenneth Vanbilsen (Cofidis)
  10. Yves Lampaert (Quick-Step Floors)
  11. Tim Declercq (Quick-Step Floors)
  12. Edward Theuns (Trek-Segafredo)
  13. Serge Pauwels (Dimension Data)
  14. Tom Van Asbroeck (Cannondale-Drapac)
  15. Laurens De Vreese (Astana)
  16. Floris De Tier (LottoNL-Jumbo)
  17. Loïc Vliegen (BMC)