• home
 • video
 • pas verschenen

  Ranieri lokt El Ghanassy naar Nantes: "Ik hou van zijn profiel"

  Yassine El Ghanassy krijgt het rugnummer 14 bij Nantes.

  0 / 0
  Yassine El Ghanassy verlaat KV Oostende en trekt naar Nantes. De 27-jarige flankaanvaller heeft een contract getekend tot 2021. Coach Claudio Ranieri was op zoek naar een dribbelaar.

  Yassine El Ghanassy verwierf naamsbekendheid in de Belgische competitie bij AA Gent. Na een dip in zijn carrière bij onder meer West Bromwich en het Noorse Stabaek kwam de dribbelvaardige Belg weer boven water aan de kust bij KV Oostende. 

  Nu heeft hij voor vier jaar getekend in de Ligue 1 bij FC Nantes. "Ik heb veel zin om me hier te bewijzen", zei hij bij zijn voorstelling. "Nantes is een grote naam in het Franse voetbal. Ik heb moeilijke periodes gehad in mijn carrière, maar dat is nu voorbij."

  "Bij Oostende heb ik een sterk seizoen achter de rug. We plaatsten ons voor de Europa League, waarin Marseille te sterk was. Die uitschakeling heeft een rol gespeeld om te vertrekken. Ik wou van lucht veranderen."

  El Ghanassy komt bij Nantes onder de vleugels van Claudio Ranieri, de succescoach van Leicester City. "El Ghanassy is het type speler waar ik van hou", zei de trainer. "Ik had nood aan zijn profiel: hij kan een actie maken en is snel."

  Tweets: