• home
 • video
 • pas verschenen

  Mats Hummels treedt Juan Mata bij en doneert loon aan goed doel: "Wilkommen, Mats"

  Mats Hummels maakt vanaf nu ook deel uit van Common Goal.

  2 weken geleden liet Juan Mata al weten dat hij 1% van zijn loon ging wegschenken aan een goed doel. Mats Hummels volgt de Spanjaard nu in dat voorbeeld. "Dit is een kans voor het voetbal om de wereld een stukje te verbeteren en daar neem ik graag aan deel", aldus Hummels.

  Sinds enkele weken stort Juan Mata 1% van zijn loon door aan Common Goal, een organisatie die voetbalinitiatieven voor mindervalide kinderen over de hele wereld steunt. "Ik roep collega-voetballers op om mijn voorbeeld te volgen", klonk het hoopvol bij de Spanjaard.

  Die woorden krijgen nu voor het eerst gevolg. Bayern München-verdediger Mats Hummels liet weten dat ook hij zijn schouders onder het ambitieuze project zal zetten. "De bedragen in de voetbalwereld swingen steeds meer de pan uit. Volgens mij kunnen we dat geld gebruiken om aan een groter doel bij te dragen", reageert de Duitser.

  "Door een deel van ons loon door te storten aan goede doelen bouwen we een brug tussen die voetbalwereld en de sociale impact die ze uitoefent."

  Mata: "Een grote dag voor het voetbal"

  Juan Mata's reactie op Twitter sprak boekdelen. "Vorige week kreeg ik een onverwacht sms'je van Mats. Hij liet me weten dat hij graag deel wilde uitmaken van Common Goal. Ik heb hem meteen in contact gebracht met de organisatie en nu is hij ook een lid van Common Goal", klonk het bij de Spaanse dribbelaar. "Dit is alweer een grote dag voor het voetbal en dat stemt me erg blij. Wilkommen, Mats."

  Een blije Juan Mata op Twitter: