• home
 • video
 • pas verschenen

  Machtig Real Madrid pakt na de Europese ook de Spaanse Supercup

  De Spaanse supercup is al de zevende trofee met coach Zinedine Zidane.

  Real Madrid heeft de eerste prijs van het seizoen gewonnen in Spanje: de Supercup. Het verdedigde in eigen huis met verve een 3-1-voorsprong tegen Barcelona. Asensio legde de partij al snel in een definitieve plooi met een fabelachtig doelpunt. Benzema zette al voor de koffie de eindstand op het bord: 2-0.

  Video: Bekijk de heerlijke openingstreffer van Asensio

  Real Madrid toont snel hoe de waardeverhoudingen liggen

  De supporters moesten heel lang wachten op de aftrap van de partij, maar eens de bal aan het rollen ging in Bernabeu was er meteen opwinding. Real Madrid, zonder de geschorste Ronaldo, toonde net als in de heenmatch dat het op dit moment een maatje te groot is voor de rivalen uit Barcelona.

  Marco Asensio nam een voortrekkersrol in het spektakel. Na een knappe actie bediende hij Luka Modric, maar de Kroaat miste. Dus besloot het toptalent de klus zelf te klaren. Hij haalde vanaf 30 meter staalhard, maar zeer precies uit. Ter Stegen kon alleen kijken hoe het leer in de linkerbovenhoek verdween.

  Met die knal wist Barcelona ook meteen hoe laat het was. Nog drie keer scoren tegen dit Real was een onmogelijke opdracht. De thuisploeg bleef stevig jagen en Busquets bezweek onder de druk. Met een trap vanuit de draai verdubbelde Benzema voor de pauze nog de score.

  Barcelona probeert nog na de rust, maar kalf is verdronken

  Barcelona werd bij momenten weggespeeld door Real, maar als bij wonder vonden de bezoekers na de pauze toch een tweede adem. Navas stopte een gevaarlijke voorzet van Suarez en een knal van Lionel Messi spatte uiteen op de lat.

  Het zouden zowat de enige memorabele acties van de twee overgebleven leden van MSN blijven. Sergi Roberto probeerde ook nog wat vuur in de partij te brengen, maar het mocht niet meer baten.

  Real Madrid nam gas terug en coach Zidane vond het opportuun om twee jongens hun debuut te laten maken in de Clasico: Dani Ceballos en Theo Hernandez.

  De trainer leek eigenlijk vooral nog te wachten op zijn tweede bekeruitreiking van de maand, zijn zevende als coach van Real. Die kwam er ook want de verdiende 2-0-score bleef op het bord staan. Vanaf de tribune zag Cristiano Ronaldo dat het goed was.

  Video: Modric toverde met een heerlijke controle

  Zidane: "Al zeven trofeeën, dat is fantastisch"

  Real Madrid en coach Zinedine Zidane in de zevende hemel. Sinds de Franse voetbalster de touwtjes in handen nam bij Real, veroverden ze al zeven trofeeën. "Dat is fantastisch. Ik ben hier heel gelukkig."

  "We beginnen het seizoen zoals we het beëindigden. De Europese supercup is verbonden aan onze eindzege in de Champions League, De Spaanse supercup komt er na onze landstitel. De cirkel is rond. Nu beginnen we opnieuw, want er staan weer vier trofeeën op het spel."

  De geschorste Ronaldo zat in de tribune, maar mocht achteraf meevieren: